SPD pedál jobb alátámasztással?
A bringámon SPD pedál van (egyszerű Decathlonos) és hozzá cipőm is van, nagyon szeretem. Viszont amikor sokat tekerek vagy esetleg a talpamnak van éppen rossz napja, akkor zavar, hogy a talpamat egy ponton nyomja csak. Nézegettem olyan pedálkeretet, amivel elvileg taposóvá lehet alakítani a pedált, olyan nekem nem szükséges, mert ezzel a géppel nem megyek rövidebb távokat, ellenben elgondolkoztam rajta, hogy valami ilyesmire a cipő jobban felfeküdne, jobb alátámasztása lenne, jobban eloszlana a nyomás? Van értelme ilyenben gondolkozni?
Merev talpú bringás SPD cipőről van szó
Shimano PD-M8020 <- ilyesmire gondoltál?
Röviden mondom a szitut. SPD pedálok között is van ami nagyobb kontakt felületet ad, van ami kevesebbet. Nyilván egy olcsóbbtól nem várunk sokat. Viszont a fenti pedál kerete (és minden hasonló) is úgy készül, hogy ne akadályozza a dokkolást. Ergo bedokkolva nem igazán tudsz érintkezni vele, inkább terepen segít, illetve bénázós kezdő SPD-seknél, hogy eltalálják a pedált legalább nagyjából.
Neked feltehetőleg másik cipő és/vagy másik pedál rendszer kéne. Pl.: [link]
Vagy ha utakon szoktál hosszú távot menni, akkor simán jobb (csak leszállva nehézkesebb) az SPD SL: [link]
Gondolkodj el rajta kicsit, mert vagy egyik irány, vagy másik.. Cipőből karbon talpúak jöhetnek szóba, nagyságrendileg 30e tája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!