Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SPD pedál jobb alátámasztással?

SPD pedál jobb alátámasztással?

Figyelt kérdés

A bringámon SPD pedál van (egyszerű Decathlonos) és hozzá cipőm is van, nagyon szeretem. Viszont amikor sokat tekerek vagy esetleg a talpamnak van éppen rossz napja, akkor zavar, hogy a talpamat egy ponton nyomja csak. Nézegettem olyan pedálkeretet, amivel elvileg taposóvá lehet alakítani a pedált, olyan nekem nem szükséges, mert ezzel a géppel nem megyek rövidebb távokat, ellenben elgondolkoztam rajta, hogy valami ilyesmire a cipő jobban felfeküdne, jobb alátámasztása lenne, jobban eloszlana a nyomás? Van értelme ilyenben gondolkozni?

Merev talpú bringás SPD cipőről van szó

2018. jún. 25. 20:59
 1/3 szlory ***** válasza:

Shimano PD-M8020 <- ilyesmire gondoltál?

Röviden mondom a szitut. SPD pedálok között is van ami nagyobb kontakt felületet ad, van ami kevesebbet. Nyilván egy olcsóbbtól nem várunk sokat. Viszont a fenti pedál kerete (és minden hasonló) is úgy készül, hogy ne akadályozza a dokkolást. Ergo bedokkolva nem igazán tudsz érintkezni vele, inkább terepen segít, illetve bénázós kezdő SPD-seknél, hogy eltalálják a pedált legalább nagyjából.

Neked feltehetőleg másik cipő és/vagy másik pedál rendszer kéne. Pl.: [link]

Vagy ha utakon szoktál hosszú távot menni, akkor simán jobb (csak leszállva nehézkesebb) az SPD SL: [link]

Gondolkodj el rajta kicsit, mert vagy egyik irány, vagy másik.. Cipőből karbon talpúak jöhetnek szóba, nagyságrendileg 30e tája.

2018. jún. 26. 08:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez az SPD-SL szimpatikus. A meglévő SPD-s cipőmre fel lehet rakni ennek a stopliját valahogy? Gondolom ez három csavaros
2018. aug. 15. 21:03
 3/3 szlory ***** válasza:
Nem lehet: SPD-SL valóban háromcsavaros, másfajta cipő - nincs adapter.
2018. aug. 16. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!