Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » SRAM váltóknak van valami...

SRAM váltóknak van valami előnyük/hátrányuk a Shimano-val szemben?

Figyelt kérdés

2018. jún. 6. 10:18
 1/6 szlory ***** válasza:

Ezt így és itt nem lehet értelmesen kivesézni, megválaszolni.

Ami fix, az az, hogy Magyarországon SRAM rendszerhez alkatrészt szerezni jóval nehezebb, bizonyos esetekben nem is lehet, csak ordenáré várakozási idővel. (Volt olyan, hogy adott váltógörgőre 2 hetet kellett várni.)

A Shimano ellátása sokkal jobban megoldott, bő raktárkészlet és amúgy is gyors logisztika.

Én rengetegszer szemeztem SRAM-mal, de végül győzött a lustaság a vájtfülűzés helyett.

2018. jún. 6. 10:55
 2/6 Ipari Vagány válasza:

Én nem értek hozzá, nem tudom mitől jó vagy rossz egy váltó műszaki értelemben (görgők, rugók stb.), de az biztos, hogy nekem mindkét bicajomom shimano van, az egyiken altus, másikon xt. Mind a kettővel nagyon elégedett vagyok, nekem az altus is meglepően megbízhatóan működik, valamive lassabb az xt-nél és sűrűbben kell állítani, de nem sokkal, teszi a dolgát a városi bringán. Az xt-vel terepezni járok hosszú évek óta, és nem emlékszem, hogy mikor kellett állítani rajta. Talán egyszer. Most már kicsit "köhög", és már az állítgatás se segít, de most már több mint tíz éves, nagyon sokat lett gyötörve, nem csodálkozom hát rajta. Ennek ellenére még mindig használható. Úgy gondolom ez lenne az etalon a váltók számára.

Viszont a barátnőmnek vettünk évekkel ezelőtt egy bringát, amin SRAM X5 szett van, és talán az első 2-3 hétben működött csak jól a váltó (első-hátsó egyaránt), azóta csak kínlódunk vele. Hol hajlandó váltani, hol nem. Több szakihoz is elvittem, az állványon tökéletesen vált, de amint tehelés alá kerül a bringa, már nem akarja az igazságot. Eddig még mindenki feltette a kezét, megadva magát a problémának. Több szerelőtől elhangzott már, hogy le kellene cserélni a váltókat alivio-ra vagy deore-ra.

Ezek után nehezen tudnám rávenni magam, hogy még egyszer SRAM váltós bringát vegyek, vagy ajánljam a SRAM-ot bárkinek.

2018. jún. 6. 11:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Alap TOURNEY van elől hátul ami 2 éves , előző is az volt a 20 éves MTBn . Huzalokat kellett cserélni és azért kapott újakat mert teljes felújításon esett át , az első terelője penge vékony kopású volt és a hátsóban nem volt rugó de váltott hiba nélkül (? nem értem ) . Az más történet hogy sose újítok fel teljesen régi bringát , talán akkor ha uncsizó milliárdos leszek . SRAM a 7es sorozattól jó ezt a kritikusok állítják .
2018. jún. 6. 12:59
 4/6 anonim ***** válasza:

A legelterjedtebb általános vélemény külfödön, hogy maguk a SRAM váltók jobbak, viszont a SHIMANO váltókarok sokkal jobbak.

Az okok:

A sram hátsó váltó általánosságba véve gyorsabban vált néhány foggal, mert jobbak a kazettáik, ez tény. Sokkal több munkát fektetnek bele a SRAM-nál a kazetták kialakításába, elég ránézni az EAGLE-re.

Shimano váltókarjai sokkal jobban kivannak dolgozva. Lásd egy húzára több váltás, jobb feedback(click hang, rendesen érzed, hogy váltottál). Országutik esetén egyértelműen jobb a shimano karok kialakítása.

2018. jún. 6. 16:54
 5/6 szlory ***** válasza:
Na, a SRAM marokvaltoban volt igazi isten. De tök igaz, a váltókarokban a japo több tapasztalattal bír. Az Eagle rendszer egy brutális állat. Áttételben, tartósságát tekintve sztem mindekit meglepett. Nagyon sajnálom, hogy az 1x12 útra léptek. De várható volt, hogy ez lesz. Pont az előbbiek miatt. Ha van pénzed és toleranciád, a felső kategóriás SRAMok ütnek...
2018. jún. 6. 19:31
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

Saját tapasztalatom, hogy egy komplett Shimano rendszer remekül dolgozik SRAM lánccal és sorral.

Ebben a kettőben BIZTOS, hogy a SRAM jobb.

De a váltási finomság, a szükséges kézerő, a váltókar visszajelzése az ujjadon a Shimano esetén sokkal jobb (persze ez kicsit szubjektív).

Hát, ha a csúcskategóriára áttérünk, lehet, hogy egy DI2-től el tudna csábítani a Red.

De ez nem az amatőr bringás zsebére van méretezve.

2018. jún. 12. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!