Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Új szakkönyv bicikliszereléshez?

Új szakkönyv bicikliszereléshez?

Figyelt kérdés
Egy 2008-as kiadásút találtam, Alexander Kern-től. Valami újabb nincs, ami leír mindent A-tól Z-ig?
2018. máj. 13. 16:54
 1/7 A kérdező kommentje:

Esetleg ez: [link]

2010-ből? Jó lesz?

2018. máj. 13. 16:58
 2/7 Alex Fly ***** válasza:
36%
Szerintem ma is úgy kell kerékpárt szerelni, mint 2008-ban...
2018. máj. 13. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Én inkább valamilyen mai kiadást néznék.

Nekem van egy 2004-es, nemrég felcsaptam, hogy kiderítsem, hogyan kell fékben olajat cserélni. Annyit találtam benne, hogy a tárcsafék csak a legkomolyabb bicikliken van, 100ezres nagyságrendű a legolcsóbb szett, nagyon új technológia, vigye inkább szakszervizbe. Hát köszi :D

Szélsőséges eset volt, de lehet van pár olyan szabvány, amit egy 2008-as mondjuk nem említ. Thru axle például, az biztos nem lesz benne. Biztos rengeteg használható dolog lesz benne, de ha van valami olyan technika a bicódon, ami utána vált elterjedté, akkor az nyilván kimarad. Te tudod milyen bicikliket akarsz szerelni, ahhoz mérten dönts.

2018. máj. 14. 03:02
 4/7 tothp ***** válasza:
Az extra dolgok szereléséhez inkább keress rá az interneten. Szerintem a youtubeon mindent megtalálsz. Az alapok meg 20 éves könyvben is benne vannak.
2018. máj. 15. 03:03
 5/7 Alex Fly ***** válasza:

Tisztázzunk valamit: a kerékpár szerelése évtizedek óta gyakorlatilag nem változott. A kerékpárszerelésről szóló könyvek pedig nem egy adott típusú alkatrész szerelésével foglalkoznak, arra ott vannak a gyártói adatlapok.

Az előbbihez tökéletes akár egy még régebbi könyv is (Pl. Dr. Nagy Sándor Bicajoskönyv-e a mai napig alapműnek számít), az utóbbihoz pedig az adott alkatrész konkrét típusának ismeretében a gyártótól beszerezheted a kiegészítő információkat.

2018. máj. 15. 15:36
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Igazándiból azért írtam, hogy újabb könyveket írjatok, mivel pl. hidraulikus tárcsás fékem van, és nem tudom, hogy mikor kell benne olajat cserélni, azt meg végképp, hogy hogyan, mivel a rendszerbe ha jól tudom buborék nem juthat. Vagy pl. a rugós villát, illetve mostanában a levegős villát, hogyan kell karbantartani, stb. Ezek régen nem voltak nagyon elterjedve, vagy nem is léteztek.

2018. máj. 15. 15:43
 7/7 anonim ***** válasza:
Azért egy új könyv bemutathatja nagy vonalakban a fékcserét egy hidraulikus féken ami amúgy a legtöbb modellre általánosítható. Maximum nem 2, hanem 3 csavar fogja a fékkaron a kis borítót amit le kell szedni, lehet, hogy más a kis tölcsér menete, amit be lehet tekerni, de elviekben ugyanaz. Ezt egy új könyvnek illik bemutatni. Részletezni fogják benne a jelenleg használt középcsapágyakat, amiből kb 2 fajta lenne benne egy 20 évvel ezelőtti könyvben. Kitérhetnek arra, mire kell figyelni karbonváznál. Hol volt ilyen 20-30 éve? Ezek mind baromi fontos dolgok. Egyébként érdekelne, hogy szerinted mi az ami nem változott az elmúlt évtizedekben. Balra lazítom azt a csavart, jobbra pedig húzom? Vagy az, hogy hogyan kell belsőt ragasztani?
2018. máj. 16. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!