Új szakkönyv bicikliszereléshez?
Én inkább valamilyen mai kiadást néznék.
Nekem van egy 2004-es, nemrég felcsaptam, hogy kiderítsem, hogyan kell fékben olajat cserélni. Annyit találtam benne, hogy a tárcsafék csak a legkomolyabb bicikliken van, 100ezres nagyságrendű a legolcsóbb szett, nagyon új technológia, vigye inkább szakszervizbe. Hát köszi :D
Szélsőséges eset volt, de lehet van pár olyan szabvány, amit egy 2008-as mondjuk nem említ. Thru axle például, az biztos nem lesz benne. Biztos rengeteg használható dolog lesz benne, de ha van valami olyan technika a bicódon, ami utána vált elterjedté, akkor az nyilván kimarad. Te tudod milyen bicikliket akarsz szerelni, ahhoz mérten dönts.
Tisztázzunk valamit: a kerékpár szerelése évtizedek óta gyakorlatilag nem változott. A kerékpárszerelésről szóló könyvek pedig nem egy adott típusú alkatrész szerelésével foglalkoznak, arra ott vannak a gyártói adatlapok.
Az előbbihez tökéletes akár egy még régebbi könyv is (Pl. Dr. Nagy Sándor Bicajoskönyv-e a mai napig alapműnek számít), az utóbbihoz pedig az adott alkatrész konkrét típusának ismeretében a gyártótól beszerezheted a kiegészítő információkat.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igazándiból azért írtam, hogy újabb könyveket írjatok, mivel pl. hidraulikus tárcsás fékem van, és nem tudom, hogy mikor kell benne olajat cserélni, azt meg végképp, hogy hogyan, mivel a rendszerbe ha jól tudom buborék nem juthat. Vagy pl. a rugós villát, illetve mostanában a levegős villát, hogyan kell karbantartani, stb. Ezek régen nem voltak nagyon elterjedve, vagy nem is léteztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!