3x8 sebességes kerékpárom van. Megvan az optimális sorrend, hogy mikor kell elől, mikor hátul váltani?
Vagy kizárólag szubjektív a dolog, hogy nekem hogy kényelmes?
2018. máj. 2. 14:35
1/6 anonim válasza:
Nincs erre szabály hogy "ezen a dombon 2x5 ben kell felmenni amazon meg 1x3ban." Mindig úgy válassz fokozatot hogy neked kényelmes legyen. Tehát ne túl megeröltető de ne is 10ezres pedálfordulattal haladj 10el sík terepen. Ki kell tapasztalni hogy mit bírsz
2018. máj. 2. 16:29
2/6 anonim válasza:
Ne válts keresztbe. Legkisebben vagy legnagyobbon elöl is és hátul is egyszerre.
2018. máj. 2. 16:33
3/6 szlory válasza:
Elsődleges, hogy a pedal fordulatszám egészséges hatarertekek között maradjon. Másodlagos, hogy ehhez lehetőleg a hossztengellyel a lehető leginkább párhuzamos lancvonalat tudj tartani. Ennyit az optimumrol. A többi egyéni igények játszótere.
2018. máj. 2. 16:51
4/6 tothp válasza:
Nem ökölszabály, de tapasztalat
nagytányérral alsó 4 fokozat
középső tányérral középső 4
kistányérral felső 4
Így nem váltasz keresztbe, csak kicsit. És nagyjából a teljes áttételtartományt kihasználod megfelelő lépésközökkel (a racsni fogszámaitól is függ persze)
2018. máj. 3. 08:08
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettetek.Általában úgy használom, hogy elől a középsőn van, és hátul pedig az alsó 2-3 fokozaton. Ezek szerint jobb a biciklinek, ha elől feljebb váltok és a hátsót ehhez igazítom (tehát ott is még 1-2-t feljebb)
2018. máj. 3. 08:39
6/6 anonim válasza:
Én már belekeveredtem ebbe, de amit a többiek mondanak, annak az a lényege, hogy ne válts keresztbe. Azaz ne csinálj olyat, hogy elől 1-es (legkisebb) fokozat hátul meg 8as (legnagyobb) mert az jobban koptatja a láncot és a lánckereket is. Ha Lehetőleg a lánc minél párhuzamosabban menjen a biciklivel. A te esetedben
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!