Patkófék V-fék karral működhet?
Figyelt kérdés
Outi patkófékhez egyenes kormányra V-fékkart vettem. Tudom majd így használni?2018. ápr. 30. 18:51
1/4 Alex Fly válasza:
A V-fékkarnak nagyobb a bowdenhúzása, mint az outi és canti fékkaroknak. Szóval használni éppen tudod, de nem lehet normálisan beállítani: jóval nagyobb erőre van szükség a fékezéshez, mint egy hozzávaló karral.
2/4 anonim válasza:
Én sokat jártam montis fékváltókar + kétforgópontos patkófékkel, minőségi pofával emelte a hátsó kereket az első fék.
Kérdező, rádobod a bovdent és azonnal megtudod, mi van.
3/4 A kérdező kommentje:
rádobtam, azért kérdeztem, mert letépte a fékkar a bovden végéről az ólmot, és nem tudom, hogy azért volt-e mert outis bovdent tettem bele, vagy mert egyszerűen nem passzolnak a cuccok.
2018. ápr. 30. 23:42
4/4 szlory válasza:
A V-fékkarok 1:1 arányú húzáshoz vannak tervezve, a patkó/canti karok viszont 1:2 vagy durvább. A V-fék + canti kar még összelőhető, a te esetedben szinte biztosan tépni fogod a bowdeneket. Vagy megtanulsz keveset fékezni, vagy nagyon gyorsan eladod és veszel normális fékkart. :)
Az Ultegra és talán Sora szinteknek megfelelő, egyenes kormányos fékkarok vannak, ezeknek egy belső betét intézi el, hogy milyen féktesttel dolgozik együtt. Vagy ilyen univerzálisat veszel, vagy cantit. Más esélyed nem igazán van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!