Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Országúti biciklit vennék....

Csucsu007 kérdése:

Országúti biciklit vennék. Neuzer Whirlwind Basic vagy B'Twin Triban 500? Ennyi kb max amit rá tudok szánni.

Figyelt kérdés
Most egy B'Twin városi bringát nyúzok, amit el szeretnék adni, és utána egy országúti bringát venni. Újonnan ez a 2 körvonalazódott bennem, vagy pedig arra gondoltam hogy ebből a oénzből használtat veszek, de inkább hajlok az új felé. Most a két bicikli közül a B'Twin jobban tetszik, mit gondoltok?

#kerékpár #bicikli #országút #Decathlon #Neuzer #országúti kerékpár #Neuzer Whirlwind #Neuzer Whirlwind Basic #B'Twin Triban
2018. ápr. 29. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzért inkább kockáztatnék és használt után néznék.

Mindkét linkelt kerépáron szörnyű komponensek vannak felszerelve. Csak magadat szivatnád ezekkel a kerékpárokkal.

2018. ápr. 29. 14:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Még legelső nem olyan komoly ilyen típusú bringának se?
2018. ápr. 29. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:

1. biciklit csak bicikliboltból (nem áruházból)

2. nem csak az a lényeg, hogy mi a neve, hanem hogy mivel van szerelve és hogyan és milyenek a te igényeid...

pl. ugyan azzal a vázzal létezik bicikli 100 és 800 ezerért is

Lényeges kérdések:

milyen váz legyen:

- súlya-strapabírósága -árfüggő...

- merevsége

- vázgeometriája (pl. nyeregcső meredeksége... mennyire az, hogy hogy hajtod, mennyire az, hogy hosszútávon lazábban legyél)

- kényelmes valami kell, vagy ami megy, mint állat és a kormánya jóval lentebb van, mint a nyereg (pl. enyémnél)

Aztán:

Mennyire hajtanád, mennyit szánnál majd a karbantartására?

Aztán:

Mennyire lényeges szempont számodra az, hogy akár 80 km/h sebességről is pikk-pakk meg tudjál állni ?

Felniknél, gumiknál mi számít? Hogy minél jobban menj, mint a golyó (én 18mm-es külső gumikat használtam évekig 10-11 BAR nyomáson), vagy hogy ne rázzon szét és ne legyen akkora gáz, ha belemész egy repedésbe, vagy kisebb kátyuba...

Hogy fogod nyúzni azt a bringát?

(nekem sikerült már pedál mellett hajtókart is eldeformálnom mikor versenyszerűen nyomtam...)

Milyen áttételtartományokra van szükséged?

Mennyire számít, hogy megbízható legyen, ne kelljen állandóan állítgatni fékeket-váltókat és a váltó pöpecül váltson, stb

Fékváltókar, vagy hasonló megoldásra szükséged van-e?

stbstb

2018. ápr. 29. 14:59
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok, még annak sem.

Pl. ha Shimano váltók vannak rajta, akkor Sora/Tiagra az a minimum.

Oké, hogy szeretnéd kiprobálni, hogy milyene egy országuti, de ha ezen biciklik alapján fogod megitélni, hogy milyen egy országui, akkor ajjaj.

Én amire figyelnék egy országutinál ebben az árkategoriában:

Alu váz (plusz pozitivum a tapered head) + karbon villa (acél bringákat felejtsük el)

Shimanó vátokból legalább Sora(Sram, campa legszarabbja is van ennyire jó azoknál nem kell figyelni).

Kerekek egyéb komponensek úgy sem lesznek igazán jók, úgyhogy ha használtat nézel, akkor csak az állapotra érdemes figyelni.

A váz geometriája ne legyen túl agresszív, mert előjöhetnek mindenféle fájdalmak kerékpározás során, amikor megkeseríthetik az élményt.

2018. ápr. 29. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!