Megéri-e ilyen országútit venni?
Sziasztok.
Már rég biciklizem hobbiszinten, eddig mtb-vel nyomtam csak. Most szeretnék beruházni egy országútira, körülbelül 150K-t szeretnék rá maximum elkölteni, de tudom ez még az ilyen biciklik alja, de nem szeretném egyből megvenni a legmenőbb karbonvázas csodagépet. A használtat én kizártam, nem szeretnék átverés áldozata lenni, mivel nem nagyon értek a biciklikhez.
A véleményeteket szeretném kérni, hogy hobbiszinten való biciklizéshez ez a kerékpár kibírná-e 2-3 évig?
Neuzer Whirlwind Basic Plus ( [link]
Illetve ebben az árkategóriában jónak számít-e egy kezdő biciklistának? Vagy ha nem, milyet ajánlanátok? Személyes tapasztalatok is jöhetnek. :D
Kibírná, de ez attól is függ, hogy mennyire használod. Lehet menni 2-3 év alatt 500 km-t is, meg 20.000-t is.
Bocs hogy csak ennyit tudtam hozzátenni a kérdésedhez. Én is mtb-zek, de szeretnék váltani országutira :) Am ki lehet fogni használtból is jót. Én pont most hétvégén vettem egy biciklit lomis piacon 175.000-ért, vadiújnak nézett ki meg látszott rajta h nagyon komoly. hazahoztam megnéztem 823.000 a bolti ára (!!!!!) el akarom adni és az árából venni egy komoly országútit (bocsi OFF, de a kérdésedhez kapcsolódik)
Meg a drágább bicikliken már olyan felszerelés van, amit hobbiszinten feleslegesen fizetsz meg, mert az olcsóbb is megfelel a célnak+miért fizetnél komoly 10-100ezrekkel többet azért, hogy legyen egy pár grammal könnyebb biciklid, amikor rajtad esetleg van 10 kiló plusz :)
"A használtat én kizártam, nem szeretnék átverés áldozata lenni, mivel nem nagyon értek a biciklikhez."
Márpedig nagy hiba, ennek a neuzernek az árában igen jó pár éves lovak vannak. Keríts használt vásárláshoz szakértő havert.
Amúgy kezdő bringának jó ez a basic plusz, versenyeztetésre bénák az alkatrészei, de bringázást megszeretni elég ez is.
De miért is ne kezdenél már ugyanannyiért mindjárt sokkal jobb pacival?
Nézz csak utána a használtaknak.
Vedd rá magad !
Hidd el jobb egy használt, mint ez a neuzer..
Vannak egesz jó alu gépek ebben az ár kategóriában.
Most decathlonban 150 ről van leárazva 89 re a triban 500 inkább azt vedd.
Vagy gyüjtögess még egy kicsit, 150-200közt már ki lehet fogni claris szettes kecskéket az alá nem adnám ha mát ilyen árkategória...
De hobbi szintre most a decathlonos kecskénél nincs jobb vétel.
Egy hobbi bringásnak minek a 105?...
Amúgy meg 89 ért deore váltókarok, sora váltók sora hajtómű...
A hülyének is megéri...
Én nem láttam még outin Deore váltókarokat, de még csak a Sorát se a Triban 500-on. Ami a Btwin bringákat illeti, hát eléggé bajosak: Microshift váltók, Sunrace hajtás, noname agyak, még nonanemebb kerekek, a fékek, váltás mind valamiből összegányolt. Nincs bennük semmi egységesség. Mellette majdnem annyi a súlya mint egy MTB-nek. Én sose vennék.
De tárcsafék se kell egy outira, amíg bovdenes, mint a 300 ezres Canyonnál. A Canyon egyébként nagyon jó gyártó, de ezeket a bovdenes tárcsafékeket hanyagolni kellene. Vagy hidraulikus, vagy patkó.
100 körül használtan kell nézni, Sora, néha Tiagra szettel simán lehet találni bringákat ennyiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!