Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Aluminium vagy karbon? Lum

Aluminium vagy karbon? Lum

Figyelt kérdés
Aluminium vagy karbon vázas bicikli a jobb választás? Hardtrail ről lenne szó. 500000 forint körül. Ugyan az a felszerelés
2018. ápr. 20. 21:01
 1/8 A kérdező kommentje:
A lum az nem tudom ott mi
2018. ápr. 20. 21:01
 2/8 anonim ***** válasza:

Verseny vagy csak bringázgatás?

Tartosság szempont?

Az hogy merevfaru nem annyira mérvadó.

Szerintem alu.

Persz faxa a karbon de nem hiszem,hogy igazából szükséges mindenkinek.

2018. ápr. 21. 08:44
 3/8 Alex Fly ***** válasza:
A kerékpár acélból készül...
2018. ápr. 21. 13:15
 4/8 anonim ***** válasza:

ja, acélból :DDD

hát fél misiért el lehet várni a karbon vázat... viszont az csak 1 kilót számít egy amúgy 12-14 kilós bicónál kb. az szerintem nem sok..., ahogy érzed. én valószínű bevállalnám az alut, kicsit minőségibb alkatrészekért.

sőt.., ha ennyi pénzem lett volna biciklire egyszerre, én simán bevállaltam volna egy custom bicó megépítését. összeválogatsz magadnak mindent, egyéni preferencia alapján. 500ezerből ezt már meg lehet csinálni. lehet, hogy egy picit drágábban jössz majd ki, de legalább:

-közelebb érzed majd magadhoz, büszkébb leszel rá

-rengeteget fejlődsz szerelést illetően, egyből tudod mit, hogyan kell megcsinálni, szerelni, beállítani

-nem fog szembejönni sehol

-személyre tudod szabni, olyanra, ami neked tetszik. pl veszel egy vázat, esetleg lefújatod egyszínűre, te választod ki a többi kiegészítő színét. kinézed mondjuk a fekete-kék kombót, és kék lesz pár alkatrész. az összes csavar, nyeregcső, markolat, kormány, meg mondjuk a lánctányér. szakavatott egyszerre meglátja, hogy ezt te raktad össze.

nem mondom, hogy ezt ajánlom, nincs mindenkinek ilyen perverziója, nekem van. :D.

ha amúgy ugyanaz a felszerelés, akkor nagyon egyszerű. meg éri a különbözetet az árkülönbség?

2018. ápr. 21. 16:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek, ment a zöld kéz.
2018. ápr. 21. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőknek, kezdő-haladoknak mindenféleképpen aluminium.

A lényeg, ilyen esetekben felesleges a karbon:

Aki nincs haladó/profi szinten.

Aki főként városban használná.

Olyan sportot űz, ahol gyakori az esés/ütközés (pl downhill).

Nem versenyzik.

Nincs hegymenet.

Viszont ha feldölsz és beütöd a vázat valamivel, akkor nagy eséllyel kuka az egész váz.

2018. ápr. 21. 22:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha vastag vagy: karbon

Ha nincs pénzed: alu!

2018. ápr. 22. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
ha 500at költ csak bicóra olyan csóró nem lehet :D
2018. ápr. 22. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!