Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Karbon vagy alumínium?

Karbon vagy alumínium?

Figyelt kérdés
Valójában mi a valódi előnyük a karbon vázas kerékpároknak? Megéri több százezret áldozni rájuk, avagy mivel tudnak többet egy alu váznál azon kívül, hogy könnyebbek?
2011. jan. 24. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:

A karbon könnyebb mint az alumínium, és sokkal nagyobb a szakítószilárdsága és rugalmassága (olyan mintha egy jó minőségű edzett acél vázad lenne, annyira strapabíró).

Egyébként milyen stílusban tolod? DH/freeride, túra, cross, bmx, országúti verseny? Milyen tipusú véz kell? Ha DH-zol vagy országúti verseny bringázol (gyorsulsz), akkor a könnyű és strapa karbonváz az nem árt. Persze ha van rá sok pénzed és igényes profi bringát akarsz. :D

2011. jan. 25. 12:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Sima xc de sokat megyek aszfalton is. Nálam a súly nem annyira döntő 13 kiló alatt legyen és kész. Most merev alu vázas bringám van. Majd később szeretnék egy össztelósat csak nem tudom ott mennyire bírja az alu váz. Kitart e évekig hiba nélkül?
2011. jan. 25. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Simán kitart. Nekem össztelós dh bringám van, szintén aluvázas, de itt ott karbon erősítésekkel. Nagyon strapa. Azt, hogy a merev aluváz meddig bírja ki az függ a telótól valamint a tereptől függ. Ha jó a telód és inkább terepen mész akkor sokáig bírja, ha gyengébb a telód akkor inkább aszfalt vagy könnyűterep.
2011. jan. 25. 16:53
 4/5 fantooom ***** válasza:

én alu párti vagyok

amatőrben nem az fog dönteni hogy most karon vagy alu...

én szerintem országúti bringában 1 első karbon villa belefér, meg tán egyenesen kell is, de montiba én nem raknék karbont. Drága, és nem tudod mikor fog törni...

2011. jan. 29. 18:43
 5/5 radames válasza:
Nekem van egy 8 eves cannondale aluvazas versenybringam amin campagnolo veloce szett van.Egy baratom hozta nekem ausztriabol.5 eve szinte le sem szallok rola es semmi baj nem volt eddig vele...pedig ezek a romaniai utak nem a josagukrol hiresek:)szoval ha engem kerdezel akkor azt tudom mondani hogy a mai alu meg karbon vazak mind kinaban meg erre-arra vannak legyartva.igy aztan mindegy hogy karbon vagy alu,mert a mostani vazak valoban szar munosegure sikerulnek...szerencere az enyem meg amerikaban volt legyartva,igy a minosege is jobb.vegul a temara visszaterve azt tudom mondani hogy az alu vaz kemenyebb mint a karbon,ugyanakkor valamivel nehezebb is es tegyuk hozza hogy olcsobb is!szoval en az alu mellett vagyok:)
2013. márc. 24. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!