Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Lehet valamit kezdeni ezzel?

Lehet valamit kezdeni ezzel?

Figyelt kérdés
Nos, soha életemben nem volt országúti kerékpárom, ez az első amit vettem, szaküzletben. Eddig MTB-vel mentem, de mivel ég és föld a kettő, ezért gondoltam szakemberrel beszélem meg hogy milyen legyen. - Ő ajánlott is egyet, belépőszintű, kezdő outinak teljesen tökéletes bringát. 180 centi magas vagyok, de amikor néztem a bringát, és felültem, nézett majd azt mondta hogy: "Látja ülőmunkát végzek". Nem tudom honnan állapította meg, de eltalálta, mert valóban ülőmunkát végzem. - Mondta hogy küzdelmes lesz az első pár hét - hónap a biciklivel, a zsugorodott, merev derék és hátizmaim miatt. - Nem is foglalkoztam vele, de most kezdem érezni amiről beszélt. Konkrétan úgy húzódik a derékizmom hogy bef*sok. Nem fáj, nem szúr, tehát nem ízületi fájdalmam van, hanem mint amikor az ember nyújtja a lábát/karját és érzi azt a tipikus "húzó" érzést. Na, nekem ilyen van az egész hátamban. - Edzés előtt nyújtok mindig, amennyire csak lehet. De sajnos valóban érzem hogy r*hadt merev az egész hátam, a derekamtól kezdve. - Esetleg van kimondottan valami speciális gyakorlat erre, amivel még hamarabb túl lennék ezen a szakaszon?
2018. ápr. 5. 17:54
 1/3 szlory ***** válasza:

Remélem, csak fogalmazásban csúsztál el. Igénybevétel előtt nem nyújtunk, hanem bemelegítünk. UTÁNA nyújtunk. A leg-szembetűnőbb különbség a kettő között az elhanyagolásuk esetén van. Ha a bemelegítést, akkor ízületi fájdalom és/vagy izomgörcs-szakadás eredménnyel járhat előbb-utóbb. Ha a nyújtást, akkor azzal, hogy megrövidülnek az izmaid. "Húzódni fog".

Másképp nézve. A bemelegítéssel cél a keringés és oxigénellátás felpörgetése, ízületek és izmok átmozgatása a fokozottabb igénybevétel előtt, sérülés és kopás megelőzés végett. Ideális esetben ez MINIMUM 5-10 perc, és nem igazán kell bele nyújtó gyakorlat, inkább "pumpáló" jellegű. A nyújtás ezzel szemben lassú izomhúzás, esetenként "csonthelyrerakás". Minden izomszalagod 2x-3x megnyújtunk, így minimalizálva a rövidülés esélyét. Ez nagyjából 5 perces "jóga", rövidebb, mint a bemelegítés.

Hadd tanácsoljam inkább a tanulást. Keress specifikusan bemelegítésre és nyújtásra alkalmas információkat. Youtube video, fórum, szaktanácsadás edzővel, stb. Csak javítani fog, rontani semmiképpen.

2018. ápr. 6. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ! :)

Igen, fogalmazásban csúsztam el, bemelegítést akartam írni nyújtás helyett!

Mindenképp utánajárok és remélem hamar sikerül ezt a "problémát" megoldani. :)

2018. ápr. 6. 14:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Elsőre azt mondom,hogy vegyél egy állitható magasságu kormányszárat.

És persze szakember segitsége is kell. Személyi edző,formàlyában.

2018. ápr. 7. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!