Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Városi kerékpározás tanács?

Városi kerékpározás tanács?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Régóta szeretek biciklizni, nyáron rendszeresen tekerek este a városban.

Fontos számomra, hogy egészségesen sportosan éljek ezért spiningre is jártam, elképesztő hatása volt. Továbbá még úsztam is évekig.

Sajnos az uszodákban rettenetesen elterjedt a lassan úszók tábora, és a zsúfoltság. 6 éve úsztam már heti 4 alkalommal, mire már annyian jártak úszni, hogy egy normálisan úszó embernek alkalmatlanná váltak a medencék.

Több uszodát kipróbáltam, rákosszentmihályi, erzsébetligeti, és a 17. kerületben lévő újlaki uszodát is, és sajnos elképesztően zsúfoltak, nem lehet úszni csak pancsolni.

A spiningel az a probléma, hogy kevésbé vagyok mobilis olyan értelemben hogy tanulok, és nem tudtam mindig úgy igazítani a napomat hogy beleférjen a spining, mármint ugye ott kötöttek az időpontok.

Erre jött az az ötlet hogy a sportolásomat a sima közlekedésbe helyezem, pl egyetemre bárhova kerékpárral járnék. Van egy 3-4 éves merida matts mtb-m, de félek hogy ellopják az egyetemen. (Műegyetemre járok)

Az az öltetem, hogy szerzek egy kevésé jó biciklit, valami országúti jellegűt, de az olyan alkatrészeket kicserélem amelyek, fontosak a gyors és élvezetes tekeréshez.

Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hogy milyen kerékpárt nézzek, milyen alkatrészeket, pl hajtásrendszer stb.. kell kicserélnem, hogy mégis azért jó legyen vele tekerni, de azért ne legyen feltűnő.

Illetve bármilyen más tanácsot elfogadok, ami kapcsolódik. Biciklilakat satöbbi.

Előre is köszönöm a válaszotokat!

Szép napot!

2018. márc. 12. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Vegyél egy olcsó fixit és ha esetleg nem lenne rajta fék, akkor tegyél rá..ennyi..Azt kevésbé akarják ellopni. A normális országúti sokkal kényelmesebb aszfalton mint egy mtb-nem is értem ezt hogy gondoltad. Valamint hogy mit kellene rajta lecserélni.
2018. márc. 12. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:

Viszonylag jó bringát is hajthatsz,ha mocskos,rozsdás,elhanyagolt/naktűnik akkor békén hagyják.

De amúgy igen 1x1 kell,nem sok iskola van hegytetőn.

2018. márc. 12. 13:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem a meridarol akarom lecserélni az alkatrészeket, hanem az ócskabb outirol.

Köszönöm a válaszokat.

2018. márc. 12. 13:52
 4/7 szlory ***** válasza:

Lehet "sz*ron is sokat keresni", de azért nem látom megoldásnak, főleg egy spinning ellenében, hogy valami kókány gépen tekerj, hogy edzett légy.

Megoldásként én a megfelelő lezárást választanám. Mivel pontosan tudod, hol kötsz ki nap-mint-nap, ezért szerintem könnyebb is a helyzeted. Nappal, forgalmas helyen egy olyan lezáróval, amit flexxel lehet nyitni - nem fognak bajlódni. Erre pl. egy ABUS Bordo 6500 vagy Granite X-Plus alkalmas, első kerék vázhoz zárására pedig akár valami könnyedebb, fele annyiért. Ez a móka cirka 35e Ft befektetés. Ennyiből alig lesz kész az igáslovad is, csak akkor még külön tartogatnod is kell. A csavarok fejébe pillanatragasztót tehetsz, az eltömít, de szükség esetén kiszedhető. Gyorszáras nyeregcső-bilincset pedig szintén csavarosra cserélni.

Kifejezetten szeretek mindenre külön bringát tartani, de ha ennyire az elején vagy, ne akarj világot váltani.

2018. márc. 12. 15:35
 5/7 tothp ***** válasza:
Fixit semmiképp. Az nem úgy van, hogy ráülsz és megy. Bár sokan elhiszik ezt magukról. De mondjuk ugyanez egy szimpla racsnival, 2 egyszerű fékkel megteszi. Én is ilyet hajtok. Ja! Semmi flanc, ha teheted még a vázat is fesd át valami ótvar ssötét szinre, szigorúan ecsettel. Használat közben csak annyira takaritsd le, amennyire muszáj(lánc)
2018. márc. 13. 19:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és a segítséget.

A jó minőségű biztonsági lánc illetve apám régi orszagutian vacillalok amire koltenek minimálisan pl amit a 4 válaszadó irt, írok majd ha még van kérdésem.

Köszönöm az eddigieket.

2018. márc. 13. 19:11
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha normális lakatod van, akkor nem olyan para a Műegyetem sem. Nekem mindig ócska biciklim volt és U-lakattal zártam, de az egyik évfolyamtársam biciklijét is rendszeresen láttam U-lakattal lezárva 4 éven keresztül, pedig az elég mutatós darab volt. De persze te döntesz, ha kinn hagyod a kedves bringád, annak azért valamennyi kockázata biztosan van.

Ezt meg olvasd el: [link]

2018. márc. 16. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!