Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hibás a nyomásmérő a pumpán?

Hibás a nyomásmérő a pumpán?

Figyelt kérdés

Vettem tegnap egy nyomásmérős pumpát, és próbáltam felfújni a gumikat 4,9 barra. Már alig tudtam lenyomni a pumpát mikor 4 bart mutatott (80 kg-os vagyok és naponta végzek fizikai munkát) és a gumi kőkemény volt. A nyomásmérővel lehet a gond, vagy valamit rosszul csináltam vagy hogy?

A belső presta szelepes.

2018. márc. 9. 12:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mi baja lenne a felninek? Szerintem érzed hogy mikor elég a nyomás..soha életemben nem volt nyomásmérőm mégse lett baj eddig
2018. márc. 14. 17:04
 12/16 Wadmalac ***** válasza:

"elég szar élménynek ha menet közben kettéreped"

Na ettől nem kell tartani.

Nincs az a nyomás, ami a felnit bántaná, a gumi sokkal előbb fog engedni.

2018. márc. 19. 10:04
 13/16 A kérdező kommentje:

Közben vettem egy másik ugyanolyan pumpát. Annak jó a nyomásmérője bár az vicces volt, hogy a nyomásmérő búráját nekem kellett a helyére rakni. Már a TÜV szabvány se a régi. De egyébként összehasonlítottam a két pumpafejet és ami rosszul mérte a nyomást annak el is volt deformálódva egy kicsit.

Amúgy amikor a pumpafejet visszanyitom pumpálás után azt veszem észre, hogy rettentő sok levegő reked meg a pumpában. Aztán meg alig bírom a fejet leszedni.

Megnéztem egy videót is youtubeon, ott azt tanácsolják, hogy ha nehéz pumpálni, akkor pumpálás közben is egy kicsit nyomkodjam meg a szeleptűt és folytassam a pumpálást.

2018. márc. 29. 20:30
 14/16 szlory ***** válasza:

Azért tudod nehezen levenni, mert nyomás alatt van a cső is. Nyilván abban legalább azonos nyomás kell, hogy legyen, mint ahova bepumpálod. Ha veszel drágább pumpát, annak van kieresztő szelepe, amivel ez kényelmesen kezelhető. A Lidisnél küzdj, ez is benne van az árban :D

Ez a Presta szelep pöcögtetés nem tudom, kinek kellett menet közben, de nekem csak a pumpálás megkezdése előtt segít - anélkül soha nem is kezdek már neki, ezért javaslom másnak is. Szelep kicsavar, ujjal 1-2x benyomni, szisszenjen, utána mehet fel a pumpafej és a kívánt nyomásra feltolni.

2018. ápr. 3. 10:38
 15/16 Wadmalac ***** válasza:

"Ez a Presta szelep pöcögtetés nem tudom, kinek kellett menet közben"

Hát nekem csak úgy kellett, ha pumpálás közben megálltam esetleg fél percnél többre. Ha nagyon bemelegszik, akkor a záróelem vissza tud szorulni.

De tényleg nem gyakori.

2018. ápr. 3. 11:38
 16/16 anonim válasza:
Vettem egy SUP-ot nyomásmérő pumpával. De nem mutat semmi nyomást. Ebből a cikkből kiindulva gondoltam, talán hibás. Mivel megnyugtatóbb lenne számomra ha tudnám az értéket vettem egy külön nyomásmérő kütyüt, de az sem mutat semmit. Kérdezem, ennyire béna lennék? Kell valamit tudnom ehhez a bonyolult művelethez? Ti hogyan mértek guminyomást? Köszi
szept. 1. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!