Hibás a nyomásmérő a pumpán?
Vettem tegnap egy nyomásmérős pumpát, és próbáltam felfújni a gumikat 4,9 barra. Már alig tudtam lenyomni a pumpát mikor 4 bart mutatott (80 kg-os vagyok és naponta végzek fizikai munkát) és a gumi kőkemény volt. A nyomásmérővel lehet a gond, vagy valamit rosszul csináltam vagy hogy?
A belső presta szelepes.
"elég szar élménynek ha menet közben kettéreped"
Na ettől nem kell tartani.
Nincs az a nyomás, ami a felnit bántaná, a gumi sokkal előbb fog engedni.
Közben vettem egy másik ugyanolyan pumpát. Annak jó a nyomásmérője bár az vicces volt, hogy a nyomásmérő búráját nekem kellett a helyére rakni. Már a TÜV szabvány se a régi. De egyébként összehasonlítottam a két pumpafejet és ami rosszul mérte a nyomást annak el is volt deformálódva egy kicsit.
Amúgy amikor a pumpafejet visszanyitom pumpálás után azt veszem észre, hogy rettentő sok levegő reked meg a pumpában. Aztán meg alig bírom a fejet leszedni.
Megnéztem egy videót is youtubeon, ott azt tanácsolják, hogy ha nehéz pumpálni, akkor pumpálás közben is egy kicsit nyomkodjam meg a szeleptűt és folytassam a pumpálást.
Azért tudod nehezen levenni, mert nyomás alatt van a cső is. Nyilván abban legalább azonos nyomás kell, hogy legyen, mint ahova bepumpálod. Ha veszel drágább pumpát, annak van kieresztő szelepe, amivel ez kényelmesen kezelhető. A Lidisnél küzdj, ez is benne van az árban :D
Ez a Presta szelep pöcögtetés nem tudom, kinek kellett menet közben, de nekem csak a pumpálás megkezdése előtt segít - anélkül soha nem is kezdek már neki, ezért javaslom másnak is. Szelep kicsavar, ujjal 1-2x benyomni, szisszenjen, utána mehet fel a pumpafej és a kívánt nyomásra feltolni.
"Ez a Presta szelep pöcögtetés nem tudom, kinek kellett menet közben"
Hát nekem csak úgy kellett, ha pumpálás közben megálltam esetleg fél percnél többre. Ha nagyon bemelegszik, akkor a záróelem vissza tud szorulni.
De tényleg nem gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!