Vérnyomás- és vércukormérőt hol vegyek? Patika, drogéria, műszaki bolt? És v. nyomásmérő: csuklós vagy pumpálós? Pumpálósat tudnám magamnak kezelni itthon?
Nekem pumpálóssal még csak orvos mért, honnan tudjam, hányszor kell megnyomni?
A csuklósról meg hallottam már, hogy nem olyan pontos értéket mutat.
Az biztos, hogy nem csökken, de ha magas, akkor be tudok venni egy vérnyomáscsökkentőt, hogy ne legyen nagyobb baj. Mert ha nem tudom, hogy mennyi, akkor nem kapokodom be csak úgy hasraütésszerűen a gyógyszert.
Semmiképp sem kidobott pénz, gondolom neked nincs gond az egészségeddel, és nem is tudod, hogy mekkora érték, amíg meg nem történik a baj.
Fel van írva a gyógyszer, de nem mehetek, és nem is rendel minden egyes nap reggel, délben és este a háziorvos, hogy megmérje, márpedig ahhoz, ogy a megfelelő mennyiséget beállítsák, vérnyomásnaplót kell vezetnem, napi 3x-i méréssel.
Jól hangzik ez az önmagát felpumplálós, de nem tudok rá sokat költeni, max 10 ezerig gondoltam.
Első, köszönöm. Szerintem orvosi segédeszköz boltra gondoltál. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!