Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Vérnyomás- és vércukormérőt...

Vérnyomás- és vércukormérőt hol vegyek? Patika, drogéria, műszaki bolt? És v. nyomásmérő: csuklós vagy pumpálós? Pumpálósat tudnám magamnak kezelni itthon?

Figyelt kérdés

Nekem pumpálóssal még csak orvos mért, honnan tudjam, hányszor kell megnyomni?

A csuklósról meg hallottam már, hogy nem olyan pontos értéket mutat.

2016. júl. 8. 19:41
 1/4 anonim ***** válasza:
Tudsz venni neten, illetve ezek a gyógyszaküzletben (nem jut eszembe a pontos neve) mindenféleképpen karra helyezhető vérnyomásmérőt, de van olyan amit nem kell pumpálni, hanem felpumpálja magát. A pumpálóssal 180ig max fel szoktam pumpálni. Nekünk van csuklós is, de tényleg "torzít" valamennyit.
2016. júl. 8. 19:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Van olyan "pumpálós", ami a beépített pumpával maga pumpál és automatikusan elvégez mindent. Vércukor mérőt meg mindegy hol veszel. Inkább az a kérdés, hogy mire kell ez az egész, ami valójában kidobott pénz. Ezektől nem csökken a vérnyomásod sem és a vércukor szinted sem.
2016. júl. 8. 19:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy nem csökken, de ha magas, akkor be tudok venni egy vérnyomáscsökkentőt, hogy ne legyen nagyobb baj. Mert ha nem tudom, hogy mennyi, akkor nem kapokodom be csak úgy hasraütésszerűen a gyógyszert.

Semmiképp sem kidobott pénz, gondolom neked nincs gond az egészségeddel, és nem is tudod, hogy mekkora érték, amíg meg nem történik a baj.

Fel van írva a gyógyszer, de nem mehetek, és nem is rendel minden egyes nap reggel, délben és este a háziorvos, hogy megmérje, márpedig ahhoz, ogy a megfelelő mennyiséget beállítsák, vérnyomásnaplót kell vezetnem, napi 3x-i méréssel.

Jól hangzik ez az önmagát felpumplálós, de nem tudok rá sokat költeni, max 10 ezerig gondoltam.

Első, köszönöm. Szerintem orvosi segédeszköz boltra gondoltál. :)

2016. júl. 8. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen arra, anyukám is ott vette, cukorbeteg + vérnyomásgondok. Amúgy ha valaki nem beteg akkor sem rossz ha van, volt, hogy én is rosszul voltam, szédelegtem, anyu megnézte a cukrom, alacsony volt a vércukorszintem. Használtan is tudsz venni neten, azt viszont nem tudom, hogy a szintmérő típusához adják a tesztcsíkot vagy se.
2016. júl. 8. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!