Országúti kerékpáron gyengén fog a fék. Miért?
Ha eredeti Shimano fékbetét, én lecserélném. Nincs velük túl jó tapasztalatom. Egy alja B+ betét is jobban fog, bár jobban kopik is.
A betét felülete be tud égni, port begyűjteni és máris xarul fog. Érdemes néha kitakarítani a fékfelületet, kicsit felcsiszolni, kis beépült kavicsokat kipöccinteni.
És tényleg, érdemes jól belőni a felnitől való távolságot.
Ha a fékkart kormányig tudod húzni, már rég rossz.
Én spec jó közelre szoktam állítani, hogy kiengedett helyzetben 1-2 mm-re legyen a felnitől. Persze ehhez "nullás" centrírozás kell, hogy ne súrlódjon a nyolcastól.
Még egy kérdés, kezdő országútisoknál előfordul: fékpatkón a gyorsnyitó nem maradt nyitva?
Köszönöm neked is! Nem 100%os a felnim, de nagyon minimálisan tér el az egyenestől. Én is jó közel állítottam a betéteket a felnihez, de nem súrolja menet közben. Most sokkal jobban fog. Úgy volt előtte ahogy írtad, be lehetett húzni kormányig a fékkart és úgy is csak súrlódott. Nem is tudom, hogy nem gondoltam hogy mi a megoldás.
Nem maradt nyitva az a gyorsnyitó, arra mindig odafigyelek.
Még megpróbálkozok azzal amit mondtál, hogy kavicsokat eltávolítom ha van, meg kicsit megreszelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!