Egy országúti bringával mennyivel tudok menni legtöbbel?
Ezt szeretném megvenni, mert egy bringa függő vagyok és szeretem ha, jó sebességgel haladok
Legtöbb megtett távom egy nap alatt az 135 km volt 6 megálással.
Tőled függ leginkább. Meg a bicajtól is- országúti, az nem mond semmit. Full carbon, plate size, stn (magyarul nem tudom a kifejezéseket. )
De lehet akármilyen szuper bicaj, ha nem vagy használod eléggé.
Lábadban legyen több erő és gyorsabban fogsz haladni
135 km nem valami sok...
én azt anno. fullra megrakott MTB-vel odavertem.
sok mindentől függ az átlagsebesség, de tény, hogy a legfontosabb a bringa.
egy MBT-nél kb. kétszer gyorsabb egy outi
VAGY ugyan azt a távot ugyanazzal a sebességgel fele annyi erőkifejtéssel tudod megtenni.
viszont outival nem tudsz terepre menni, főleg megrakott bringával mert a veséd kirázza + minden 5.km-nél defektet kapsz :)
úgyhogy én maradtam a 12-16km/h átlagnál meg az MBT-nél.
Egyedül sikon kihozol mondjuk 50km/h-t félpercig. De 35 az tartható sokáig.
A 135 tényleg nem túl nagy táv. A RAAM-on napi ~500at hoznak ki magukból az indulók 18-20óra tekeréssel.
Mi a mostani lovad?
Jó lenne tudni, mihez kell viszonyítani.
Amúgy, ha valami olcsóbb régi monti a mostani, akkor készülj fel rá, hogy
- amint megszokod a más testhelyzetet, úgy fogod érezni, ami eddig sík meg emelkedő volt, az mostantól lejtő
- az első orraállásnál rá fogsz jönni, hogy igen, van jobb fék az eddiginél és itt vészfékezésnél illik testsúlyt hátratolni
- napokig szédelegni fogsz a vékonyabb gumikon, az egyenestartást újra kel tanulnod
- át fogod értelmezni az úthiba fogalmát, ami egy cserebogárnál nagyobb, arra már illeni fog a fogalom
- meg kell szoknod, hogy itt a rugózás a karod és a lábad, nyeregről elemelt fenékkel. Ha nem teszed, hempergés, heréncsapás, törött felni és defekt-hegyek lesznek a tanulópénz.
- megtanulod, hogy minél vékonyabb gumi, annál nagyobb nyomás kell. Itt a 7 bar az alsó határ.
- Leszoksz a kanyarban víz- és homokátfolyáson, nedves avaron döntésről
- de leszoksz a kanyarban harmincas tábla előtti hatvan alá lassításról is:D
Hajaj, Wadmalac, tegnap mentem először országútival.
Előtte egy hybriddel, azelőtt városi gumis mountainbike -kal.
A térdfájás mondjuk pont nem segít.
"A térdfájás mondjuk pont nem segít."
Az tuti.
De valamennyire kivédhető.
Pörgősebb áttétel, magasabb pedálfordulat kisebb terheléssel.
Nem mondom, hogy gyógyítja, de legalább nem rontja.
az első (meg az utolsó - fájó térd) vagyok.
ezt vettem most - első országútim.
Előtte ez volt (van, mert megtartom, télre, csomagos túrákhoz, földutakra - de a betont jobban szeretem ezzel is.)
(ez is egy jó bicaj azért).
még előtte (hazaszállíttattam Magyarországra) [link]
ehhez hasonló, nem találom olyat, ami teljesen olyan.
a Carrera egy mountain bike, de nem terepgumikkal (sose volt az rajta), 26-os kerék, 40-es gumik - utána a Marin hybrid bicaj 32-es gumiján első alkalommal féltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!