Hol vesztek télire kerékpáros/futó ruhát?
Ez lesz az első tél, hogy komolyan végigsportolom az egészet. Viszont nincs normális téli futó/kerékpárosruhám így úgy érzem eljött az ideje beszerezni egyet.
Ti hol szoktatok ilyet vásárolni? Cél, hogy -20fokban se fagyjak halálra, de ne is 15 réteget kelljen viseljek. Az ár nem számít.
Én D..lon áruházban vettem ruhát, de az kevés, -5 fokig jó. -20 fokba nem lesz elég a bolyhos bringás naci. Aláöltözet kell, 3 réteg ruha és a térdedre külön védő. Víz és szélálló felső rész válassz, hogy a hólé ne fagyjon rád.
Aláöltözet hogy tartsa a meleget (akár egy polár pulcsi), bringás gatya, hogy legyen egy következő réteg (bolyhos és kívül sűrű szövés hogy zárjon) és plusz 1 az időjárás ellen (kabát, kamásli, vízálló nadrág).
Nőiben láttam cicanacit műszőrme béléssel, férfiban is biztos találsz csak jégeralsó néven! Vagy XXL-es női! :D
A térdedre külön tegyél 1 réteget, nagyon hamar tönkre lehet tenni az ízületeket!
Néztem már kissebb boltokban de sajnos nem találtam semmit amit minimum -20fokig jó lenne. Az eladók tényleg kedvesek voltak, de mondták hogy ebben nagyon nem tudnak segíteni.
Turkáló nem jó mert én kimondottan erre a célra készült ruhát keresek ami leginkább szellőzés miatt lenne fontos.
Nézegettem a The North Face webshopján bár ott inkább hegymászó/túrázó ruhákat találtam de kabátot valószínűleg onnan fogok rendelni. A nadrág résszel még futok pár kört. A lényeg az lenne, hogy se jégeralsó és hasonló ne kelljen mert abba szintén nagyon beleizzadok és valamiért véletlen meg kéne állni akkor percek alatt megfáztam, stb.
Magyarországon élek, szánhúzó kutyáim vannak és járunk versenyezni a környező országokba. :)
Szánhoz van kellő felszerelés de nagykabátban és társaiban képtelenség futni normálisan. Különben tavaly itthon is -15-(-20) volt végig Január és Február között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!