Kerékpáros sebbeségmérő beállításakor mien értéket kell be írni?
Üdv mimdenki! Szóval nem igazán értek ehez. Az én kerékméretem a kerékpáromon 27.5 (54-584)(27.5 - 2.10).
Az adatok alapján valaki tudja, hogy mennyi az érték amit a sebességmérő beálitásakor be kell írni? A válaszokat elöre is köszönöm.
Már régen volt ilyen sebességmérőm, de az a kerék kerületét kérte méterben. Ezt csak megmérni lehet megfelelő pontossággal. Szabók által használt mérőszalaggal mértem meg a kerék futófelületére körbe téve. (Igaz hogy segédmotoron volt de ez nem lényeges).
A 27.5 coll nem a külső átmérőt jelenti, tehát kerület számolásához sem lehet felhasználni.
Sajnos nincs ahoz hasónló merőszalagom...
Utánna néztem egy kicsit, az ezközzel kellene jöjön egy táblázat amiben írja az a kerékméretet és az értéket ami 4 számjegyű szóval nem méterben kell megadni.. Valamint egyik helyen sem láttam ezt a méretet valamint a hozzá igénylő értéket.
Valaki más esetleg tudna valami modszert?
(itt valamien matematikai kiszámításra gondolok)
A gumiméret alapján keresd ki a kerületet és írd be:
És ha 4 jegyű, akkor vajon mi lehet, talán milliméter...?
De ha nem határozod meg atomnyi pontossággal a gumid kerületét, a hiba akkor is csak 1-2%-nyi lesz.
Tedd le a kereket egy sima felületre. Jelöld meg a gumi és a talaj érintkezési pontját (a keréken és a földön is)
Told a bringát egy fordulatot(mtb és outi nagyjából 2méter). Ha a kerék jelölése ismét a földön van, húzz egy újabb jelet. A földön a két jel távolságát megméred, beírod aszerint, ahogy a sebességmérőd kívánja(m, cm, mm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!