Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen köpenyt vegyek?

Bobi69 kérdése:

Milyen köpenyt vegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon gyaroki a defektem, ezért szeretnék.

Utcán, járdán járok főkép, de "nyugdisas" tempóban.

Szerintem így egy terepi is beleférne (mert lassan megyek), bár azért kérdezem, mert nem tudom. És 26-os a kerekem. Az ára olyan legyen, hogy ne kapjak defektet lehetőleg soha, de nem kell ezen felül semmi extra :)

Köszönöm a válaszolak meg ilyenek :)

2017. szept. 29. 08:24
 1/5 szlory ***** válasza:

Ha lassú tempóban, fedett úton, de legalábbis kemény felületűn jársz, akkor nem kell terep gumi. Olyat keresünk, aminek van egy sima futófelülete, rajta megfelelő vízelvezetéssel, hogyha rossz idő lenne. Mivel város, ezért reflektoros oldalfal ajánlott (szerintem jobb és igényesebb, mint a küllőprizmával dolgozni).

Szélességben szinte bármi jó lenne 1.25"-1.75" között bárkinek, de minél szélesebb, annál kényelmesebb (és lassabb) a haladás. Ugyanez igaz a tömegre is, de nem akarsz száguldozni.

Defektvédelmek között van különbség, a legdurvábbat azért ilyenre nem kell bevetni, főleg, ha normális keretek között vezeted a gépedet.

Gyártóban mindenkinek van bevált/kedvenc. Én első körben Continental-Schwalbe-Mitas hármasra szűkítenék, ahol a harmadik egyfajta tescogazdaságos alternatíva.

Konkrétan két modellt ajánlok figyelmedbe:

1)

47-559 26-1,75 Tour Ride reflektoros Continental kerékpár gumi | Fogyasztói ár: 3.540 Ft

2)

26-1,75 47-559 V66 Flash Ultimate Stop Thorn reflektoros Mitas kerékpár gumi köpeny | Fogyasztói ár: 3.813 Ft

Utóbbin azért nem látod, hogy olcsó, mert "Ultimate" védelem, a gyártó csúcsa.

A Continental viszont picit könnyebb, elkopni nem fog max elöregedni, olyan vastag felületű. Kapható belőle krémszínű gizda modell is, 4e Ft-ért, pl. cruiserekre. A defektvédelme a gyártó átlagos szintjét megüti, a vastagságával együtt egy nyugger garantáltan nem tudja defektbe hajszolni.

2017. szept. 29. 09:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát, ha olyan gumit akarsz amivel "sose" kapsz defektet, annak darabja olyan 10 ezernél kezdődik.
2017. szept. 29. 13:11
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Meg nem nagyon láttam 4k alatt. Nem zavar ennyi ár, de ha lehet olcsoban venni...

Continental Tour Ride 26x1.75 47.559-ből nincs több ügye, úgyan azt fogom megvenni? Homokra meg kövekre meg ilyenek is jó ha úgyvan, meg ilyen fűre is ha b*nak arréb menni? :D

köszi mégegyszer :)

2017. szept. 29. 22:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha még letezik akkor michelin bigg apple.

Azzal konkrétan üveg cserepet törtem.

Mondjuk àra is volt.

2017. okt. 1. 02:11
 5/5 szlory ***** válasza:

Előző: az szerintem Schwalbe Big Apple, nem mislány.

Kérdező: a TourRide két fajtában van az általam írt méretben. Egyik reflektoros oldalfallal, a másik feketével (utóbbi még óccsóbb). Én az általam preferrált, reflektoros nevét és árát ollóztam be. A homokról annyit, hogy ahhoz minél mélyebb bordázat kell, erre a tour ride mérsékelten alkalmas, mint láthatod, elfér némi homok a vízelvezető barázdáiban. Ha ennyire érdekel a "terepviszony", hogy lemész járdáról, vagy tudomisén tanyára kitekernél vele, arra alkalmas lesz. 26-os a kereked, gondolom monti váz. Rendes montizásra "természetesen" nem lesz jó. De ennyi pénzért.. ;)

2017. okt. 2. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!