Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mekkora vázméretet válasszak?

Mekkora vázméretet válasszak?

Figyelt kérdés
178 centis vagyok, ami alapján 56-58-as vázméret lenne országúti bringából a megfelelő, viszont vállszélességű terpeszben a belső lábhozzam, csak 80 cenit, ami egyel kisebb vázat igényelne.

2017. szept. 8. 10:09
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem L-est én beszívtam 183 vagyk és XL-est vetettek velem de nem jó túl nagy baxameg
2017. szept. 8. 11:22
 2/6 szlory ***** válasza:

Az de szívás! 178 centire nagyon fura lenne 56-58!! Az M-es, 54-es ,átlagos testtel.

Ellenőrizd/pontosítsd mondásomat itt: [link]

2017. szept. 8. 12:37
 3/6 szlory ***** válasza:
Ja, és majd olvasni fogod: ne vállszélességűbe mérd, hanem lazán zártan. Mondjuk ha ad +1 centit - lényeget nem befolyásolja...
2017. szept. 8. 12:38
 4/6 A kérdező kommentje:
vállszélességűben 80 cenit, összezárva 82. A 80nál Mjön ki, a 82-nél L :D :D sokat segített :D
2017. szept. 8. 13:18
 5/6 szlory ***** válasza:

Nyugi, azért minden gyártónál esélyes eltérés a vázméretezés (vázgeo miatt) kapcsán, ezért ír a kalkulátor további méreteket is, 82es lábhoz: 55 cm, 56 cm, 57 cm, M, L

Az tuti, hogy látatlanban nagy lesz az 58-as. Hogy 54 vs 56? Azt meg próbálnám. De szintén látatlanban, hacsak nem minden héten fogsz egyben letekerni kilométerek százait, akkor nem lesz extra jelentősége hogy 54 v 56. De szerintem kalkulálás ide v. oda, az 54 lesz esélyesebb neked.

2017. szept. 8. 16:44
 6/6 anonim ***** válasza:
M, ML, L is jó lehet, stucnival lehet korrigálni a kisebb eltéréseket. Én is 178 cm vagyok, de az M és az L is teljesen OK nekem. Nagyon fontos, hogy a vázméret mindig a nyeregvázcsövet jelenti, de sokkal fontosabb a felsőcső hossz, igazából az határozza meg a bringa valódi méretét. Van olyan váz, melynél a nyeregvázcső 48, a felsőcső 58 cm hosszù és olyan is, aminél a nyeregvázcső 56, a felsőcső pedig 54 hosszú. A felsőcső hosszán múlik, hogy mennyire lesz "hosszú" a bringa.
2017. szept. 10. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!