Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nyikorgó tárcsafékbetét és...

Nyikorgó tárcsafékbetét és szivacsos fékkar mitől van?

Figyelt kérdés

Shimano BR-M395 hidraulikus tárcsafék, az olajat átpumpáltam, lecseréltem, lelégtelenítettem.

A tárcsafékbetét elől kicserélve, hátul van még réteg.

Nincs a fékkarnak szinte semmi fékútja, rögtön szivacsosan fog, és nyekereg elől-hátul a tárcsafék.

Mi lehet a gond és hogyan lehet megcsinálni?

Szervizbe több nap míg beadom és naponta használnom kéne, de így minden fékezésnél megijednek az emberek, elég hangos és a fékhatás sem jó.

Nem harap, nem fog rá a féktárcsára a betét.

2017. szept. 8. 06:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sajnos szombaton zárva volt az autós bolt, úgyhogy csak egy nagyon régi CRT monitor tisztítót találtam amiben izopropil-alkohol van azzal fújtam be és egy száraz tiszta ronggyal áttöröltem. Valamit javított de a nyikorgás még mindig meg van, viszont a betéteket nem szedtem ki még megtisztítani.

Beszerzek egy ilyen spray-t, és majd jelzem mit sikerült alkotni, és köszi a részletes leírást!

2017. szept. 11. 10:07
 12/14 szlory ***** válasza:

Szívesen. De vigyázat! Nem írtam, hogy betétre használd. Az fékTÁRCSA tisztító.

A betétekre gyk. nem létezik tisztító, az ha egyszer bedöglik, búcsúzni kell. (Hidd el, sokat begyűjtöttem már, hogy laborteszteljek, egyet sem sikerült vállalhatóan menteni, pedig volt itt mindenféle oldó- és tisztítószer, köszörülés, minden)

2017. szept. 11. 12:31
 13/14 anonim ***** válasza:

Shimano tárcsád van? Milyen betét való hozzá? A betét gyantás , vagy fémes?Tolerálja a fémes betétet a tárcsa?

A shimano hajlamos csak shimano tárcsával működni. Nekem is volt valami tök más tárcsával és nem volt az igazi.

2017. szept. 11. 15:32
 14/14 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy resin műgyantás és hogy shimano betét van benne egy gyári, ami nincs egy éves, és egy lecserélt szintén gyári shimano b01S vagy hasonló neve.

Tárcsa is shimano, típus száma nehezen kivehető.

2017. szept. 11. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!