Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik feknel huz tobb bowdent...

Melyik feknel huz tobb bowdent a fekkar? A kanti vagy a V?

Figyelt kérdés
2016. aug. 4. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Vnél , enyémet erősebbé tettem , rövidítettem a héjat és a huzalt .
2016. aug. 4. 20:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor, ha a kantit lecserélem v-re, és a fékkart nem cserélem, akkor többet kell húznom a fékkaron fékezéskor?
2016. aug. 5. 06:43
 3/6 anonim ***** válasza:
Szerintem másik fékkar is kelleni fog. A kanti működik országúti fékkarral is, a V nem.
2016. aug. 5. 08:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2016. aug. 5. 12:56
 5/6 szlory ***** válasza:
A V-fékkar húz többet, cirka kétszer annyit. Kanti (vagy országúti) fékkar esetén a patkó/kanti/mini-v féktestek ideálisak, a normál méretes v-fék csak lassítani fog, nem megállítani. V-fékkar esetén azt kockáztatod, hogy ekézel pl. a kanti féktestek harapásától. Lehet kapni olyan egyeneskormányos fékkarokat is, aminek két bekötési pontja van, attól függően, hogy milyen féktestekkel használod. (Pl Shimano kb. '93 óta gyárt ilyet, a felsőbb kategóriás modellek között)
2017. dec. 4. 13:39
 6/6 szlory ***** válasza:

A tegnapi válaszom kapcsán kísérleteztem egy korabeli Deore LX canti fékkarral és LX V féktestekkel, vadiúj XT fékpofákkal.

Eredmény: megoldható a fékezés a fentiekkel. Jobban, mint egy kontrás-patkófékes városi géppel. :D

A lényeg, hogy kellemetlenségre kell számítani, mind a féktestek kioldásakor(pl. ha kereket ki kell szedni), valamit a fékreakció nyúlós lesz, azaz nem keményedik fel. De akár farolgatni is lehet vele, ha jól belövöd.

Az biztos, hogy átlag földi halandó kezébe nem való, mert baj lesz.

2017. dec. 5. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!