Melyik feknel huz tobb bowdent a fekkar? A kanti vagy a V?
Figyelt kérdés
2016. aug. 4. 12:57
1/6 anonim válasza:
Vnél , enyémet erősebbé tettem , rövidítettem a héjat és a huzalt .
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor, ha a kantit lecserélem v-re, és a fékkart nem cserélem, akkor többet kell húznom a fékkaron fékezéskor?
2016. aug. 5. 06:43
3/6 anonim válasza:
Szerintem másik fékkar is kelleni fog. A kanti működik országúti fékkarral is, a V nem.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
2016. aug. 5. 12:56
5/6 szlory válasza:
A V-fékkar húz többet, cirka kétszer annyit. Kanti (vagy országúti) fékkar esetén a patkó/kanti/mini-v féktestek ideálisak, a normál méretes v-fék csak lassítani fog, nem megállítani. V-fékkar esetén azt kockáztatod, hogy ekézel pl. a kanti féktestek harapásától. Lehet kapni olyan egyeneskormányos fékkarokat is, aminek két bekötési pontja van, attól függően, hogy milyen féktestekkel használod. (Pl Shimano kb. '93 óta gyárt ilyet, a felsőbb kategóriás modellek között)
6/6 szlory válasza:
A tegnapi válaszom kapcsán kísérleteztem egy korabeli Deore LX canti fékkarral és LX V féktestekkel, vadiúj XT fékpofákkal.
Eredmény: megoldható a fékezés a fentiekkel. Jobban, mint egy kontrás-patkófékes városi géppel. :D
A lényeg, hogy kellemetlenségre kell számítani, mind a féktestek kioldásakor(pl. ha kereket ki kell szedni), valamit a fékreakció nyúlós lesz, azaz nem keményedik fel. De akár farolgatni is lehet vele, ha jól belövöd.
Az biztos, hogy átlag földi halandó kezébe nem való, mert baj lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!