Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Sima biciklivel lehet menni...

Sima biciklivel lehet menni földúton?

Figyelt kérdés
Van egy biciklim, de ez csak egy sima egyszerű bicikli, nem terepbicikli. Viszont szívesen mennék vele földutakra. Ez problémát okozna? Nem lyukadna ki a kereke pl? Néha olyan földúton is mennék, ami kavicsos.
2017. aug. 4. 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Mit gondolsz, régen amikor csak "sima bicikli" volt, hogy mentek ki dolgozni a földekre az emberek? Akkor is földúton kellett biciklizni!
2017. aug. 4. 17:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Persze, hogy lehet :) Én földút mellett lakom, 1 km-re az aszfalttól, s elég nehéz lenne bicikli nélkül (sima autóval fel se lehet jönni hóban, jégen)...

Kavicsos út mindenfelé van, ki se tudom kerülni szinte, ha bemegyek a faluba, de az aszfalton is van itt-ott kavics s millió más dolog, ami defektet okozhat. Egy rendes, puha kis földút még a legszolidabb, motorral is remek, márpedig a cruiser nem terepmotor, finoman szólva. A mély homok, az igazi terep, a nyomvályús akármi, az problémás, de a rendes földút, az okés.

Lehet, hogy nagyobb az esélye a defektnek, nem tudom, milyen út, de annak mellékutakon se kicsi, sajna.

2017. aug. 4. 19:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem van hagyományos egysebességes biciklim.Jó párszor mentem vele földúton,erdei úton.Lehet,de inkább csak,ha száraz az út.Ha föl van ázva,akkor felszedi a sarat és elakad.
2017. aug. 5. 04:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Minden biciklivel lehet menni föld úton (kivéve időfutam),

kavicsoson is.

A kerék kilyukadás pedig nem az útóll függ (az esetek 99%ában)

Szóval menj nyugodtan,de vigyél gumijavitót.

Inkább legyen nalad és ne keljen,minthogy kelljen de nincs.

2017. aug. 6. 17:11
 5/6 anonim válasza:
A kerék nem lyukad ki, mert védi a gumi.
2017. aug. 6. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én tegnap még a vihar előtt egy országútival tekertem fel a Pákozdi ingókövekhez... szerinted hogy nézett rám az összes szembejövő montis?...

Mintha ufó lennék :D

2017. aug. 7. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!