Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kontrafék szétszerelés után...

Kontrafék szétszerelés után sokat teker üresen? Képekkel!

Figyelt kérdés

Kontraféket szétszedtem küllőcsere miatt. Összeszerelése nem lett az igazi, mert sokat teker üresen. Fél fordulatot is megtesz a pedál, míg rákap és elkezd tekerni. Mindent bezsíroztam össze szereléskor. Mit rontottam el?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. júl. 22. 21:28
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Minden látszik a képeken. A 'hzgvw' képen látható az egyik fele, a 'knzsz' képen a másik fele. A 'sjrlv' képen látható ez összetéve + ide jön még az a két darab alkatrész darab is aminek a egyik vége vastagabb, és az ellentétes oldalon látszik ilyen kis recézés. Ha a 'sjrlv' képet nézzük, akkor a két féldarab úgy illeszkedik rá, hogy a vastagabbik fele jön alulra, oda ahol látható is a két kimarás. Egyébként a képek nagyíthatóak, úgy jobban látható a lényeg. Összesen egy videót találtam ami kb. úgy néz ki az enyém az ez: https://www.youtube.com/watch?v=5x28XzNg-AA&t

Mindent úgy csináltam ahogy a videón van, egyet kivéve a visszarakásnál, hogy én a fogaskerekes részt tettem vissza elsőnek, és utána a másik felét, és a tengelyt tekerve húztam össze, azért mert a 'rgqlk' képen lévő jobb oldali anyától balra látható elemet nem tudtam teljesen letekerni, csak addig amíg a képen is látható, mert a tengelyen ott már más a menet.

2017. júl. 28. 17:58
 22/25 Wadmalac ***** válasza:

Engem megzavart, hogy nem láttam tisztán a spirálra passzoló furatot a középső darabban, ezért azt hittem ,van még egy plusz elem.

Nem egy bonyolult szerkezet ez, már látom, hogy a hagyományos kontrás agy ehhez képest egy repülőgép-motor. :D

De okos, ügyes megoldás.

Hát, ezt nézve, jól csináltál mindent, a hibát valami olyan sérülés, kopás okozhatja, ami fotókról nem derül ki, csak ott élőben, kézben tartva.

2017. júl. 31. 07:43
 23/25 Wadmalac ***** válasza:

Nézd meg ezt a két képet:

[link]

[link]

Itt látható, hogy két kiálló köröm oldja meg a nyomaték-átvitelt kontrázásnál a kónuszra, amire fog a villához rögzülő fékfül.

Amikor behúzza a kúpot és ezzel szétnyomja a kúpfeleket, azt a két körmöt is betolja a kónusz két, menetes furat melletti szélesítésébe. Ez a két köröm egymással szemben van, úgyhogy az agy fél fordulata kell maximum ahhoz, hogy bemenjen. Gondolom szintén kb. fél fordulat ahhoz, hogy a spirál ezeket innen kihúzza előre tekeréskor. Áttétel-függő, de szerintem maximum negyed pedálfordulat alatt kell megtörténjen.

Én most két okot tudok elképzelni, amiért ez nem történik úgy, ahogy kéne.

1. az a két köröm igen megviselt és nem úgy talál be illetve jön ki a horonyból, ahogy illene.

2. vissszahúzásnál a félkúpokat szétfeszítő belső elem másik oldali kúpon lévő ricnijei kéne, hogy áthajtsanak a lánckerékről az agyra, gondolom ott ilyen ricnis kúpos az belseje is, mivel a középső elemen még jó állapotúnak tűnnek a ricnik, valószínűleg az agy belsejében lehet már csúnya elkopás és akkor előre tekerésnél nem fog be rendesen.

2017. júl. 31. 09:56
 24/25 szlory ***** válasza:

Nem akarok a földön fekvőbe rúgni még egyet, de a képek alapján a felni állapota is aggályos. Kár volt újraküllőzni.

Kontrás hátsó kerék, cseh króm csoda, kb. 7e Ft. Használt csepel hátsó, kb. 2-4e. Super Granat for prezident. Alkatrész ellátottsága tökéletes. Kerítesz hozzá egy alufelnit (gyerekméret, 20-as duplafalú) és kimész vele a világból. ;)

2017. júl. 31. 10:29
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, akkor már más hátra, csak használom így. Esetleg tudsz abban segíteni, hogy alkatrészeket hol és milyen néven tudok ehhez a kontrafékhez keresni? Egyébként mi ennek a típusú kontraféknek a hivatalos neve?
2017. aug. 1. 07:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!