Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kontrafék szétszerelés után...

Kontrafék szétszerelés után sokat teker üresen? Képekkel!

Figyelt kérdés

Kontraféket szétszedtem küllőcsere miatt. Összeszerelése nem lett az igazi, mert sokat teker üresen. Fél fordulatot is megtesz a pedál, míg rákap és elkezd tekerni. Mindent bezsíroztam össze szereléskor. Mit rontottam el?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2017. júl. 22. 21:28
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

sok a zsir?

zsirt csak a csapágyakhoz, máshova huzofej-görgők max olaj

2017. júl. 23. 13:41
 2/25 A kérdező kommentje:
Bejelölöd, hogy a képeken hova nem lehet zsírt, csak olajat tenni?
2017. júl. 23. 15:05
 3/25 szlory ***** válasza:

No, kezdjük azzal, hogy a kontrába is zsír kell. A görgők, fékbetétek szintjén ráadásul erősen hőálló fajta. Aki nem hiszi, induljon a netre. Különösképp ajánlom azon oldalakat, ahol kontrás gépek versenyét rendezik. Az más kérdés, hogy csak épp annyi zsír, amennyi muszály, mivel a görgők hajlamosak beleragadni a bőkezű adományba.

Lehet ám, hogy nem ezzel van bajod, hanem simán még állítani kéne a tengelyen, a kontrakarral. Próbáld meg szorosabbra venni és úgy betenni... ha már viszi magával a láncot magától is, akkor túlhúztad, onnan egy picivel visszább lesz jó. :)

2017. júl. 24. 12:11
 4/25 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a segítséget, ki fogom próbálni. Egy másik problémám is van, ami ezen a képen látható: [link]

A képen a tengely széle és az agy között egy jókora rés található. Ennek így kell kinéznie vagy nem szabad hézagnak lennie ott? Az a probléma, hogy a megállás pillanatában egy erőset reccsen innen és a képen látható bal oldali rész a reccsenés pillanatában fordul egy negyedet majd vissza.

2017. júl. 25. 07:13
 5/25 szlory ***** válasza:
Huuha. Nem, nem szabadna hézagnak lennie. Sajnos lövésem sincs a kép alapján, milyen márkájú agyad van, így pontosabb tanácsot sem tudok adni a javítást illetően, minthogy: szedd szét, nézd meg, hogy mindent jó helyre raktál-e, tedd újra össze. A reccsenés soha sem elfogadható munkazaj. Vagy hiányzik onnan valami, vagy fordítva van benne valami, vagy...
2017. júl. 25. 11:40
 6/25 Wadmalac ***** válasza:
Pnt a kontrát húzó résznél lehet valami nem tökéletesen összerakva, ez a recss-elforgás és a késésben lévő fékezés közös gond lesz, nem a zsírozással van a baj.
2017. júl. 26. 08:20
 7/25 A kérdező kommentje:
Ez több alkatrész vagy egy? A fogaskerék felöli oldalon van?
2017. júl. 26. 18:15
 8/25 Wadmalac ***** válasza:

Valami ott a tangenciális spirális "behúzónál" nem kerek. Sajnos hipotéziseknél nem tudok messzebb jutni, kéne hogy egy iylen itt feküdjön előttem szétdobva.

De ilyen fajtát egyetlen egyszer láttam szétkapva sok-sok éve, aminek minden elemét vágom fejből, az a régi fajta 88-asos hagyományos szabadonfutós fajta.

2017. júl. 27. 07:23
 9/25 szlory ***** válasza:

Statisztikai alapon amondó vagyok, hogy mondjuk nem hiányzik semmi, csak észrevetted volna, hogy kimaradt 2 alkatrész, UGYE? :)

Akkor tovább megyek, marad az, hogy fordítva tettél vissza valamit a kontrarésznél vagy csak a sorrendet cserélted meg (ennek még kisebb az esélye).

Két dolog: ha van hozzá időd, eszed, türelmed, szedd szét és kezdd elölről. Ez olyan mint a LEGO, az asztalon tekergetve is látod, mikor javul, nem kell tesztvezetés. Ha nem, akkor dobd be szerelőhöz. Megcsinálja neked pikkpakk, cirka öccázér'? Legközelebb ha ilyenbe fogsz, legyél bátor, de vagy fotózz, vagy videózz. Mert amit először látsz, el fogod felejteni. a Super Granat agyakat csukott szemmel szerelem szét-össze, de ez valami német csoda lehet. Esetleg tegyél velünk próbát úgy, hogy mindent kiszerelsz, asztalra teszed, az általad összerakott sorrend szerint lefotózod, hogy lássuk, mit qrsz el. Hátha :)

2017. júl. 27. 11:03
 10/25 szlory ***** válasza:
És hátha segít egy elméleti cikk a témában (kb lap közepétől van szó a kontrásokról): [link]
2017. júl. 27. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!