Kontrafék szétszerelés után sokat teker üresen? Képekkel!
Kontraféket szétszedtem küllőcsere miatt. Összeszerelése nem lett az igazi, mert sokat teker üresen. Fél fordulatot is megtesz a pedál, míg rákap és elkezd tekerni. Mindent bezsíroztam össze szereléskor. Mit rontottam el?
sok a zsir?
zsirt csak a csapágyakhoz, máshova huzofej-görgők max olaj
No, kezdjük azzal, hogy a kontrába is zsír kell. A görgők, fékbetétek szintjén ráadásul erősen hőálló fajta. Aki nem hiszi, induljon a netre. Különösképp ajánlom azon oldalakat, ahol kontrás gépek versenyét rendezik. Az más kérdés, hogy csak épp annyi zsír, amennyi muszály, mivel a görgők hajlamosak beleragadni a bőkezű adományba.
Lehet ám, hogy nem ezzel van bajod, hanem simán még állítani kéne a tengelyen, a kontrakarral. Próbáld meg szorosabbra venni és úgy betenni... ha már viszi magával a láncot magától is, akkor túlhúztad, onnan egy picivel visszább lesz jó. :)
Szia!
Köszi a segítséget, ki fogom próbálni. Egy másik problémám is van, ami ezen a képen látható: [link]
A képen a tengely széle és az agy között egy jókora rés található. Ennek így kell kinéznie vagy nem szabad hézagnak lennie ott? Az a probléma, hogy a megállás pillanatában egy erőset reccsen innen és a képen látható bal oldali rész a reccsenés pillanatában fordul egy negyedet majd vissza.
Valami ott a tangenciális spirális "behúzónál" nem kerek. Sajnos hipotéziseknél nem tudok messzebb jutni, kéne hogy egy iylen itt feküdjön előttem szétdobva.
De ilyen fajtát egyetlen egyszer láttam szétkapva sok-sok éve, aminek minden elemét vágom fejből, az a régi fajta 88-asos hagyományos szabadonfutós fajta.
Statisztikai alapon amondó vagyok, hogy mondjuk nem hiányzik semmi, csak észrevetted volna, hogy kimaradt 2 alkatrész, UGYE? :)
Akkor tovább megyek, marad az, hogy fordítva tettél vissza valamit a kontrarésznél vagy csak a sorrendet cserélted meg (ennek még kisebb az esélye).
Két dolog: ha van hozzá időd, eszed, türelmed, szedd szét és kezdd elölről. Ez olyan mint a LEGO, az asztalon tekergetve is látod, mikor javul, nem kell tesztvezetés. Ha nem, akkor dobd be szerelőhöz. Megcsinálja neked pikkpakk, cirka öccázér'? Legközelebb ha ilyenbe fogsz, legyél bátor, de vagy fotózz, vagy videózz. Mert amit először látsz, el fogod felejteni. a Super Granat agyakat csukott szemmel szerelem szét-össze, de ez valami német csoda lehet. Esetleg tegyél velünk próbát úgy, hogy mindent kiszerelsz, asztalra teszed, az általad összerakott sorrend szerint lefotózod, hogy lássuk, mit qrsz el. Hátha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!