Mennyire szenvednek?
Figyelt kérdés
A profi kerékpárversenyzők mennyire szenvednek síkon a mezőnyben tekerve egy szokásos 43-44-es átlag mellett? Ha valaki nem vezet csak utazik a mezőny végén, akkor ez az ő szintjükön szinte fájdalommentes?
Amatőr szinten mennyire más a helyzet?
Köszönöm a válaszokat!
2017. júl. 3. 19:25
1/4 anonim válasza:
Én nem vagyok profi, sőt egyáltalán nem versenyzek, tavasszal vettem egy Trek mtb-t 2.25" széles gumikkal, elkezdtem tekerni egyre hosszabb távokat, tekertem ahogy tudtam, tehát nem túrista tempóban. kb 200km-n 22km/h átlagsebességgel nagyjábból sík terepen. Aztán úgy éreztem ez volt a max amit kihozhattam magamból mtb-vel és vettem egy országútit. 40fölötti átlagsebességet elérni ilyen hosszú távon nem tudom hogy lehet elérni (bár nem tudom mekkora távra szól a kérdésed) de aki sokat teker, egy idő után hozzászokik. Nekem bármennyit tekertem bármekkora tempóval, nem volt megterhelő, pedig még dohányzom is, amiért szégyenlem magam. Inkább a fenekem szokott megfájdulni, amin javított a biciklisnadrág, mert az ugye ki van párnázva :)remélem elfogadható a válaszom az amatőr szinten mennyire más a helyzet című kérdésedre
2/4 anonim válasza:
A peloton közepén gyakorlatilag alig kell tekerni. Sokszor látni, hogy ott szinte csak gurulgatnak miközben elől majd megszakad aki 40-50-el vezeti a mezőnyt. Ha van előtted valaki akkor elvileg kb 40%-al kell kevesebb erőt kifejtened ugyanakkora tempóhoz(ez nyilván sebesség és meredekség függő, de most síkról és pl 45kph-ról van szó).
3/4 anonim válasza:
Én úgy hallottam, h a mezőny közepén akkora a szélárnyék, h 6km/h-t spórolhatsz. Most gondolj bele egy Froomenál, aki 90%on megy vagy 50el, h az a nála 40 alattinak megfelelő tempó számára milyen erőbedobást igényel... amikor engedik a szökevényeket, kb. edzéstempó szerintem nekik.
4/4 anonim válasza:
Az elől-menők nem mennek sokáig elől.Mert ha nem is szenvedős de megterhelő.
A pelotonban pedig mindehonnan védve vannak széltől. A széleken megint más a helyzet dé ott is van remek szélárnyék.
Ez a helyzet amatőr szinten is ott is ugyanúgy fuj a szél.Esetleg nem olyan összeszokottak és kicsit nehezebben állank össze bizonyos szélirányok esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!