A Pokolban miért szenvednek a bűnösök?
Valamilyen szinten összedolgoznak Istennel ,így a bűnösöknek bűnhődniük kell, de mivel a mennyben nem tesznek rosszat, így a pokolban kell ezt az ördögöknek elvégezniük.
Én így gondolom.
hát látod... pedig milyen jó kártya-partikat csaphatnának...
Ha a Sátán, ördög, diabolosz- jelentéseinél körülnézünk- hazug, megosztó, szétziláló, összezavaró, bosszúálló, gonosz, átverő - jaj, oda a jó hangulatú kártyaparti.
A nemes, jó lélek milyen? akit nem győz le az ördög?
igaz, hűséges, kitartó, heroikus férfi. De ő meg nem kártyázik.
Hát ez a buli a pokolban nem jön össze sehogy.
#4-es szerintem senkit nem érdekel a véleményed. Főleg, ha az ószövetségre úgy tekintünk mint egy mű.
Nem mondhatod biztosra se azt hogy nincs pokol, se azt hogy van. Nagyon sok értelme volt begépelned ezt az egy mondatot.. 2-es voltam.
Azok fognak a pokolban szenvedni akik a Végítélet előtt követik az Antikrisztust. Az Ószövetség szerint seol van, ahova mindenki kerül halála után, várva a Végítéletre, és ha nem voltak túl gonoszak bűnbocsánatot nyernek. Akik követték az Antikrisztust vagy olyan bűnöket követtek el amire nincs bocsánat, azok kerülnek a pokolba ahol Luciferrel és a bukott angyalokkal együtt szenvednek, főleg mentálisan.
A poklot, mint tüzes katlant ahol a Sátán trónon ül és a démonok vasvillával szurkálják a sikoltozó embereket, a középkorban találták ki a papok hogy ijesztgessék a jobbágyokat.
Jó kérdés:)
Szerintem Sátán tényleg gonosz, és itt a Földön az Emberiség átengedte neki a hatalmat, ez nagyon meg is látszik.
Azért bántja az embereket, mert emberölő volt kezdetektől fogva. Gyülöli az embereket, mert Isten nagyon szeret minket.
Ideig-órág, amíg behálózni akar valakit, nagyon csábító tud lenni, látszólag jót akar, és jó dolgot kínál, de az Ember a végén rájön, hogy rászedték. Az Ördög sosem lesz jó barátja egy embernek sem igazán...de az ember hiheti ezt.
Sátán végső sorsa a sok gonoszság után, hogy meg fog halni. Ezt jól tudja, de tagadja a hívei előtt. Szeretne magával rántani minél több lelket. Akik őt választották, azok osztoznak a sorsában és ők is meghalnak egyszer és mindenkorra.
Ha a kérdésedben olyan Pokolra gondolsz, ahol örökkön-örökké szenvednek az ördögöktől az emberi lelkek, akkor jó hírem van, mert ilyet Isten nem teremtett és nem s fog.:)
Az élet örökké tarthat számunkra (a halálunk idejét kivéve), de ha feltámadás után meghalunk, akkor az végleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!