Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért jó az olyan racsni,...

Miért jó az olyan racsni, amit 2 km-ről hallani?

Figyelt kérdés
2017. jún. 17. 13:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert akkor mindenki tudja, hogy jössz, így több embernek villoghatsz a menő bicikliddel. Én a táskámban mindig viszek magammal egy szirénát, ami úgy szól mint a kenyeres kocsi, hogy mindenki kifusson az utcára megbámulni :D
2017. jún. 17. 18:19
 2/6 Alex Fly ***** válasza:

Egyrészt az ikonikussá vált racsniszerkezeteknek is az átlagosnál jóval nagyobb a hangja, ez egy mellékhatása a tökéletes reteszelésüknek, ami miatt legendássá váltak.

Másik oka lehet az, ami ugyanaz, mint az autók motorhangja esetén. Egy markáns, sportos motorhangot is sokan tartanak menőnek...

2017. jún. 17. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Az igazi májerek Silent Clutch aggyal járnak, azzal lehet igazán megfosatni a bringaúton pöffeszkedő gyalogosnépséget :)
2017. jún. 17. 20:29
 4/6 Alex Fly ***** válasza:

A Silent Clutch esetén sokakat zavar az, hogy nem azonnal reteszel.

Személy suerint én azt szeretem, ha a racsni szép finoman ketyeg, akár egy schaffhauseni óra...

2017. jún. 18. 18:16
 5/6 Wadmalac ***** válasza:

Az országútimon Mavic Ksyriumom szabadonfutója szépen zenél, lefőzi a horvátországi kabócákat.

Kerékpárúton sokszor segít csengő helyett.

A Claris agyas trekkingem sokkal csöndesebb, hidegben teljesen elkussol. De bizony nekilépésnél néha át is kattan egyet előre (ez attól szokott lenni, hogy a gyenge rugós kilincs megáll a fogazott kerék lekerekített hegyein és nem ugrik be a fogrésbe rendesen). A tipikusan hangos racsnik nem nagyon tesznek ilyen aljasságot, attól zajosak, hogy rendesen zárnak.

Nem tudom, járatosak-e még a Hügi agyak, azokat több száz méterről ki lehetett szúrni hangról. Irigykedtünk is rá rendesen.

2017. jún. 19. 11:43
 6/6 Wadmalac ***** válasza:

Na itt van, mitől olyan zajos meg jó a Hügi.

Ez bizony nem 2-3 kis vacak kilinccsel fog.

[link]

2017. jún. 19. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!