Miért jó az olyan racsni, amit 2 km-ről hallani?
Egyrészt az ikonikussá vált racsniszerkezeteknek is az átlagosnál jóval nagyobb a hangja, ez egy mellékhatása a tökéletes reteszelésüknek, ami miatt legendássá váltak.
Másik oka lehet az, ami ugyanaz, mint az autók motorhangja esetén. Egy markáns, sportos motorhangot is sokan tartanak menőnek...
A Silent Clutch esetén sokakat zavar az, hogy nem azonnal reteszel.
Személy suerint én azt szeretem, ha a racsni szép finoman ketyeg, akár egy schaffhauseni óra...
Az országútimon Mavic Ksyriumom szabadonfutója szépen zenél, lefőzi a horvátországi kabócákat.
Kerékpárúton sokszor segít csengő helyett.
A Claris agyas trekkingem sokkal csöndesebb, hidegben teljesen elkussol. De bizony nekilépésnél néha át is kattan egyet előre (ez attól szokott lenni, hogy a gyenge rugós kilincs megáll a fogazott kerék lekerekített hegyein és nem ugrik be a fogrésbe rendesen). A tipikusan hangos racsnik nem nagyon tesznek ilyen aljasságot, attól zajosak, hogy rendesen zárnak.
Nem tudom, járatosak-e még a Hügi agyak, azokat több száz méterről ki lehetett szúrni hangról. Irigykedtünk is rá rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!