Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpárt vegyek?

Milyen kerékpárt vegyek?

Figyelt kérdés
Tervezem egy kerékpár vásárlását a közel jövőben, egészségesebb életmód, és diéta miatt. Egy 175 cm-er magas túlsúlyos férfinak kizárólag aszfaltos úton használathoz milyen típusú kerékpárt ajánlott? MAximális keretem 60-70000ft, de az sem baj ha használt. Igazából csak a típus érdekel, mert egy bmx-en nem igazán tudom magam elképzelni :D

2017. jún. 14. 12:34
1 2
 1/13 anonim válasza:
Szia! Én városban is terep bringát használok, trail/xc -26osat 170centivel. neked egy 27+feles kerékméret szerintem kell, nekem is épphogy jó ez a 26. Plusz ha nem vagy pihe mint én akkor javasolnám neked is a terep cangát legalább első telóval. 70körül találhatsz használható minőségűt (használtat)
2017. jún. 14. 13:24
 2/13 Alex Fly ***** válasza:
A helyedben egy használt trekkingen gondolkodnék.
2017. jún. 14. 14:09
 3/13 anonim válasza:
első vagyok. trekking szerintem felejtős, ha nem akarsz több gép tulajdonosa is lenne akkor marad a terep bicaj. max teszel rá valami városba való gumit. így ki tudsz szabadulni egy-egy túrára is. nem leszel a kerékpárod által korlátozva.
2017. jún. 14. 14:31
 4/13 Alex Fly ***** válasza:
@3 (aki első is): miért lenne felejtős az ő felhasználási igényeire tervezett kerékpár? Ha egyszer azt írja, hogy 100%-ban flaszteren akar tekerni, akkor miért venne terepre tervezettet? Ha esetleg mégis le akarna térni az utakról, akkor a trekking arra is alkalmas. Aszfaltra viszont a geometriája és a 28-as kerekek miatt jóval alkalmasabb, mint amit terepre terveztek. Ha viszont 100%, hogy kizárólag aszfalton teker és kimondottan sport/rekreációs célból, akkor az outi az ő bringája -habár az általa írt keret ahhoz eléggé szűkös.
2017. jún. 14. 17:13
 5/13 anonim válasza:
Kedves másik válaszoló! Hiába ezt írja, túlsújra akkor is alkalmatlan szerintem a nagy kerék, amit ennyi pénzért meg tud venni. Plusz kizárt hogy valaki csak sík, egyenletes úton menjen (a hazai viszonyok miatt), mind2en tudjuk hogy milyen is az út széle....
2017. jún. 15. 07:12
 6/13 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzből inkább használtat javasolnék. Persze a használt mindig egy lutri, ahogy érzed. Én speciel tartok a használt cuccoktól, nem érzem úgy, hogy ne tudnának átvágni... Hát én jó tíz éve vettem egy vadiúj montit, spóroltam is rá, illetve megvártam az őszi nagy bringakiárusításokat..., így 100 ezerét megvettem egy olyan meridát, amit az akció előtt egész évben 150ezerét árultak... Igaz, hogy a 100 sok, de lett egy tök jó bringám, jobb, mintha nyáron vettem volna 50-60-70, stb-ért egy vacakabbat teljes áron...

És a típusról...

Én azért vettem montit, mert sokat terveztem földutakon, árkon-bokron át is tekerni. Nos, mentem is sokat olyan utakon, ahol egy outival meghaltam volna. :) De! Mégis százszor többet tekertem aszfalton, mint terepen. És aszfalton azért elég fárasztó egy monti. Te meg eleve csak aszfaltra tervezel, szóval én nem a montit javaslom... Bár ha keményre van pumpálva gyorsabb, meg eleve fogyizni akarsz, akkor nem árt ha fáradsz, de azért..., érted...

Én a montimon időnként lecserélem a terepgumit sima vékony gumira, és azzal lehet jól haladni. Akkor szinte már az outikhoz hasonló vékony a gumija... Ha így tekerek, baromi gyors tudok lenni, viszont érzem rendesen az úthibákat! A sorozatos repedések az autóutakon, a térkőből kirakott bringautak, a kikerülhetetlen kátyúk... hát ezek kemények tudnak lenni. Gondolom aki outival megy, mindig ezt érzi. Terepgumikkal ezek enyhébbek...

És hogy mégis outi vagy terep bringa vagy monti...? Nem tudom, csak a montis tapasztalásomat írtam le neked. Engem anno a terepbringáról nagyon lebeszéltek, már nem tudom miért. Az outitól meg én féltem, nem szeretek úgy lehajolni, a kos kormány nem a világom, meg eleve terepre is terveztem. (Legjobb egyszerre több bringa. Persze nem 60-700000-ből:))

MÉg két dolog,

1. Ha csapatban bringáztam, a terep bringval tekerő társaim elég gyorsak tudtak lenni, sokat számít a nagyobb kerék....! Kevésbé fáradtak.

2. Lezárás... Gondold át, hogy mennyit fogod az utcán ide-oda lekötni a bringád, ha túl sokat, akkor jobb egy olcsóbb cucc, a drágább és új bringákat jobban szeretik a tolvajok....

2017. jún. 15. 08:49
 7/13 anonim ***** válasza:
CRO vagy acélváz ami sokat kibír . Vegyél új mtb-t aszfaltra való gumival és állítsd be a kormányt vagy cseréld le ha kényelmetlen . Használtat is ki lehet fogni jót megkíméltet de hozzáértővel nézzétek meg .
2017. jún. 15. 13:59
 8/13 Alex Fly ***** válasza:

@5: azért akkora túlsúlya nem lehet, amire "alkalmatlan a nagy kerék". És ha valóban akkora lenne, akkor a kisebb kerék is ugyanúgy alkalmatlan. Ebből a szempontból nincs különbség a kettő között (arról nem is beszélve, hogy egy 29er MTB és egy outi felni egyaránt 622mm átmérőjű). Viszont a túlsúly esetén nem mindegy, hogy egy keskenyebb (nagyobb nyomású) külsővel halad, vagy egy széles kisnyomásúval. Az utóbbi esetben ui. könnyebben felüti és kész a snakebite.

Azt meg már nem akarom ismételgetni, hogy a kisebb gördülési ellenállás és az, hogy a nagyobb kerék könnyebben gördül át az akadályokon, stb. sem elhanyagolható szempont. Mint ahogy az sem, hogy a MTB geometriája a terepversenyekhez lett kialakítva, a trekkingé pedig a kényelmes tekeréshez. Flaszteren közlekedésre egyértelműen az utóbbi javasolt.

Nekem is két gépem van: egy MTB és egy trkking. Talán nem véletlen, hogy mindennapi tekeréshez, túrázáshoz az arra készülttel megyek, a montit csak kimondottan terepen használom...

2017. jún. 15. 16:28
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot, véleményt. Egy kedves valaki itt az oldalon küldött egy üzenetet, melyben ajánlott egy kerékpárt. Ti mit szóltok ehez? :

[link]

2017. jún. 15. 22:00
 10/13 Alex Fly ***** válasza:

Az említett kerékpár az újonnan vásárolható legkedvezőbb árú, már használható típus.

Persze ne legyenek illúzióink: ez csak azt jelenti, hogy a belépőszint legalsó kategóriája, erős kompromisszumokkal. Az alapok jók, de hogy beleférjen ebbe az árba, egyes alkatrészek esetén igencsak meglátszik a spórolás...

A szimplafalú kerekek pár hónap után mennek a kukába. Személy szerint a lemezből préselt fékekre sem bíznám az életem, a hajtásrendszer a kínálat legaljáról való, a rugós villa csak dísz...

Ahhoz, hogy egy hosszabb távon is megbízható kerékpár legyen belőle, elég sok minden cserére szorul; ha azt is hozzászámolod, akkor már nem éri meg annyira.

2017. jún. 16. 04:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!