Milyen kerékpárt vegyek?
Ennyi pénzből inkább használtat javasolnék. Persze a használt mindig egy lutri, ahogy érzed. Én speciel tartok a használt cuccoktól, nem érzem úgy, hogy ne tudnának átvágni... Hát én jó tíz éve vettem egy vadiúj montit, spóroltam is rá, illetve megvártam az őszi nagy bringakiárusításokat..., így 100 ezerét megvettem egy olyan meridát, amit az akció előtt egész évben 150ezerét árultak... Igaz, hogy a 100 sok, de lett egy tök jó bringám, jobb, mintha nyáron vettem volna 50-60-70, stb-ért egy vacakabbat teljes áron...
És a típusról...
Én azért vettem montit, mert sokat terveztem földutakon, árkon-bokron át is tekerni. Nos, mentem is sokat olyan utakon, ahol egy outival meghaltam volna. :) De! Mégis százszor többet tekertem aszfalton, mint terepen. És aszfalton azért elég fárasztó egy monti. Te meg eleve csak aszfaltra tervezel, szóval én nem a montit javaslom... Bár ha keményre van pumpálva gyorsabb, meg eleve fogyizni akarsz, akkor nem árt ha fáradsz, de azért..., érted...
Én a montimon időnként lecserélem a terepgumit sima vékony gumira, és azzal lehet jól haladni. Akkor szinte már az outikhoz hasonló vékony a gumija... Ha így tekerek, baromi gyors tudok lenni, viszont érzem rendesen az úthibákat! A sorozatos repedések az autóutakon, a térkőből kirakott bringautak, a kikerülhetetlen kátyúk... hát ezek kemények tudnak lenni. Gondolom aki outival megy, mindig ezt érzi. Terepgumikkal ezek enyhébbek...
És hogy mégis outi vagy terep bringa vagy monti...? Nem tudom, csak a montis tapasztalásomat írtam le neked. Engem anno a terepbringáról nagyon lebeszéltek, már nem tudom miért. Az outitól meg én féltem, nem szeretek úgy lehajolni, a kos kormány nem a világom, meg eleve terepre is terveztem. (Legjobb egyszerre több bringa. Persze nem 60-700000-ből:))
MÉg két dolog,
1. Ha csapatban bringáztam, a terep bringval tekerő társaim elég gyorsak tudtak lenni, sokat számít a nagyobb kerék....! Kevésbé fáradtak.
2. Lezárás... Gondold át, hogy mennyit fogod az utcán ide-oda lekötni a bringád, ha túl sokat, akkor jobb egy olcsóbb cucc, a drágább és új bringákat jobban szeretik a tolvajok....
@5: azért akkora túlsúlya nem lehet, amire "alkalmatlan a nagy kerék". És ha valóban akkora lenne, akkor a kisebb kerék is ugyanúgy alkalmatlan. Ebből a szempontból nincs különbség a kettő között (arról nem is beszélve, hogy egy 29er MTB és egy outi felni egyaránt 622mm átmérőjű). Viszont a túlsúly esetén nem mindegy, hogy egy keskenyebb (nagyobb nyomású) külsővel halad, vagy egy széles kisnyomásúval. Az utóbbi esetben ui. könnyebben felüti és kész a snakebite.
Azt meg már nem akarom ismételgetni, hogy a kisebb gördülési ellenállás és az, hogy a nagyobb kerék könnyebben gördül át az akadályokon, stb. sem elhanyagolható szempont. Mint ahogy az sem, hogy a MTB geometriája a terepversenyekhez lett kialakítva, a trekkingé pedig a kényelmes tekeréshez. Flaszteren közlekedésre egyértelműen az utóbbi javasolt.
Nekem is két gépem van: egy MTB és egy trkking. Talán nem véletlen, hogy mindennapi tekeréshez, túrázáshoz az arra készülttel megyek, a montit csak kimondottan terepen használom...
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot, véleményt. Egy kedves valaki itt az oldalon küldött egy üzenetet, melyben ajánlott egy kerékpárt. Ti mit szóltok ehez? :
Az említett kerékpár az újonnan vásárolható legkedvezőbb árú, már használható típus.
Persze ne legyenek illúzióink: ez csak azt jelenti, hogy a belépőszint legalsó kategóriája, erős kompromisszumokkal. Az alapok jók, de hogy beleférjen ebbe az árba, egyes alkatrészek esetén igencsak meglátszik a spórolás...
A szimplafalú kerekek pár hónap után mennek a kukába. Személy szerint a lemezből préselt fékekre sem bíznám az életem, a hajtásrendszer a kínálat legaljáról való, a rugós villa csak dísz...
Ahhoz, hogy egy hosszabb távon is megbízható kerékpár legyen belőle, elég sok minden cserére szorul; ha azt is hozzászámolod, akkor már nem éri meg annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!