Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A víztől berozsdásodik a...

A víztől berozsdásodik a kerékpárom lánca?

Figyelt kérdés

Nemrég beszereztem egy országúti kerékpárt, amihez vettem olajat. Szaküzletben vásároltam az olajat, amihez tanácsokat is kaptam.

A srác azt javasolta, hogy havi 1 alkalommal olajozzam, olajozás előtt pedig forró tusfürdős vízzel mossam le a láncot, majd várjam meg ameddig megszárad.

A kérdésem az lenne, hogy a víz hatására nem kezd el rozsdásodni a lánc?

2017. jún. 7. 00:12
 1/6 TR75 ***** válasza:
De. Viszont idő kell hozzá, amíg rozsdásodni kezd. Tehát ha megszáradt és beolajozod, akkor az olaj a lánc felületét elzárja a levegőtől (és annak nedvességétől), és így nem fog rozsdásodni.
2017. jún. 7. 03:59
 2/6 Wadmalac ***** válasza:

Én speciel brigéciolt használok lánctisztításra, utána víz és újrakenés. A brigéciol nagyon jó zsíroldó, szépen takarít, a tusfürdő ehhez képest semmit sem ér.

Amúgy sosem hallottam még szervizest tusfürdőt javasolni.

Vegyél egy ilyet:

[link]

[link]

[link]

És ebbe töltsd a brigéciolt.

Utána jöhet a vizes lemosás és újrakenés.

2017. jún. 7. 10:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Tehát akkor efelől nem kell aggódnom? Nem fog berozsdásodni a láncom?

2017. jún. 7. 21:22
 4/6 TR75 ***** válasza:

Nem. Ha ápolod, akkor nem lesz vele gond.

Akkor van probléma, ha lemosod és napokig nem olajozod le (vagy egyáltalán). A jó minőségű olajat az eső sem mossa le (már persze észszerű keretek közt, az azért nem használ neki, ha tengelyig vízben csapatod).

2017. jún. 8. 02:59
 5/6 anonim ***** válasza:
A srácnak fingja se volt, mit beszél. A tusfürdő nem tisztítja meg az ásványi olajas szennyeződést, az említett brigéciol viszont igen, de azt is vízzel kell leöblíteni. A srác kétszeresen is fütyi, ha azt javasolja, hogy havonta olajozz láncot és nem az igénybevételnek megfelelően. De ha nem vagy ilyen görcsös suviszkoló mániákus, akkor csak olajozgasd meg, amikor szükséges. Egyébként igen, a víz hatására rozsdásodik a lánc. Ha nincs olajozva, akkor egy eső után hamar előjön.
2017. jún. 10. 02:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Akkor a tusfürdőt kicserélem brigéciolra, minden mást csinálok úgy, ahogyan eddig. :)

Köszönöm szépen a segítséget! :)

2017. jún. 12. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!