Miért nyikorog a az új kerékpárom?
Kb. egy hónapja vásároltam egy MTB Muddyfox Energy 26 típusú bicót és a vásárlást követő 2. hétben elkezdett nyikorogni valami. A nyikorgás mintha egyre fokozódna, kezdetben csak néha-néha jött elő most pedig csak néha-néha marad abba.
Megállapítottam, hogy a hátsó kerék felől származik a hang és, hogy csak terhelés hatására jön elő, tehát ha csak gurítom és nem ülök rajta nem csikorog.
A csikorgás hajtástól és tereptől függetlenül jön elő, hol erősebb hol gyengébb. (a hang)
Kérlek segítsetek, írjátok le, hogy szerintetek mi lehet a ludas, mert már nagyon idegesít a csikorgás.
Még elfelejtettem megemlíteni, hogy amikor a bicóra a nyeregnél rákönyöklök szintén ez a csikorgó hang hallatszik, tehát, hogyha a kerék nem fordul csak ránehezedek akkor is "megreccsen" viszont, hogyha ezt még egyszer megpróbálom már nem recseg.
A nyereg csavarjait húzd meg első körben, ott az alján a rögzítő pálcikáknál! Ha mozgatni lehet vagy ettől berecseg, akkor le kellene cserélni egy normálisra!
Ha nem múlik és inkább fémes pattogó tikk-trikk-néha szünet-tikk a hang (:D) kizárólag terhelés alatt (bukkanókon tipikus, de nem mindig), akkor a nyeregcső bilincs lazult meg vagy túl ki van húzva és recseg a váz! Ha visszább dugod 2cm-t és elmúlik a hang, akkor hosszabb nyeregcsőre lesz szükséged!
Először is köszönöm a válaszotokat.
Meghúztam minden csavart és lazítottam a nyeregcső bilincsen is majd beljebb toltam a nyeregcsövet is viszont így sem múlt el.
Megpróbáltam azt is, hogy levettem a nyerget (csövestől) és a vázat nyomtam meg (lefele kézzel) és így is hallatszott a nyikorgás.
Szóval a nyereg kizárva szerintem...
Azt hiszem inkább szervizbe viszem, mert annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz...
Még hogyha valakinek van más véleménye leírhatja :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Na megoldódott a probléma. Elvittem szervizbe és megjavították.
A hátsó tengelynél volt a baj valami eltört benne és ki kellett cseréljék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!