Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért nyikorog a az új kerékpá...

Miért nyikorog a az új kerékpárom?

Figyelt kérdés

Kb. egy hónapja vásároltam egy MTB Muddyfox Energy 26 típusú bicót és a vásárlást követő 2. hétben elkezdett nyikorogni valami. A nyikorgás mintha egyre fokozódna, kezdetben csak néha-néha jött elő most pedig csak néha-néha marad abba.

Megállapítottam, hogy a hátsó kerék felől származik a hang és, hogy csak terhelés hatására jön elő, tehát ha csak gurítom és nem ülök rajta nem csikorog.

A csikorgás hajtástól és tereptől függetlenül jön elő, hol erősebb hol gyengébb. (a hang)

Kérlek segítsetek, írjátok le, hogy szerintetek mi lehet a ludas, mert már nagyon idegesít a csikorgás.

Még elfelejtettem megemlíteni, hogy amikor a bicóra a nyeregnél rákönyöklök szintén ez a csikorgó hang hallatszik, tehát, hogyha a kerék nem fordul csak ránehezedek akkor is "megreccsen" viszont, hogyha ezt még egyszer megpróbálom már nem recseg.

2016. aug. 21. 23:25
1 2
 1/12 tothp ***** válasza:
A nyereg rögzítőcsavarját húzd meg először. Szerintem az a bűnös.
2016. aug. 22. 00:36
 2/12 anonim ***** válasza:

A nyereg csavarjait húzd meg első körben, ott az alján a rögzítő pálcikáknál! Ha mozgatni lehet vagy ettől berecseg, akkor le kellene cserélni egy normálisra!

Ha nem múlik és inkább fémes pattogó tikk-trikk-néha szünet-tikk a hang (:D) kizárólag terhelés alatt (bukkanókon tipikus, de nem mindig), akkor a nyeregcső bilincs lazult meg vagy túl ki van húzva és recseg a váz! Ha visszább dugod 2cm-t és elmúlik a hang, akkor hosszabb nyeregcsőre lesz szükséged!

2016. aug. 22. 01:52
 3/12 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszotokat.

Meghúztam minden csavart és lazítottam a nyeregcső bilincsen is majd beljebb toltam a nyeregcsövet is viszont így sem múlt el.

Megpróbáltam azt is, hogy levettem a nyerget (csövestől) és a vázat nyomtam meg (lefele kézzel) és így is hallatszott a nyikorgás.

Szóval a nyereg kizárva szerintem...

2016. aug. 22. 06:37
 4/12 A kérdező kommentje:
És a hang a hátsó kerék irányából jön.
2016. aug. 22. 06:39
 5/12 anonim ***** válasza:
A kerékcsavarok erősen megvannak húzva ? Nem szitál kissé a kerék mozgatáskor ? Akkor nincs rákontrázva a csavar és a kónusz a tengelyen lifeg , a csapágy gyolyszik kijárhatnak és kiszakadhat a tengely .Ezt nézzétek meg , fordítsd a hátára a gépet és nézd meg az állapotát és adj kenést a kónusznak a tengelynek is . Majd racsnis vagy csőkulccsal húzzátok meg , a csavar élei ne nyalódjanak el . Nekem új kerék szett tekerte ki magát gépzsírt kapott és stabil lett . A hajtókar nem kapott vizet ? Lehet a középrész nyikorog mert laza vagy zsírozás kell neki .
2016. aug. 22. 11:07
 6/12 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy a középrész nyikorogna, mert akkor is nyikorog mikor nem hajtom, vagy hogyha leveszem a lábam a pedálokról
2016. aug. 22. 11:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Jajj és amit kifelejtettem, hogy igen, mikor forog a kerék (hátsó) akkor a fogaskerekekkel és a felnivel együtt kicsit kileng oldalra.
2016. aug. 22. 11:43
 8/12 anonim ***** válasza:
A kónusz csapágyzáró fedelei csészék kilazultak a gyenge csavarok miatt , alaposan vizsgáld meg a kerék leszedése után . Vázból vedd ki és a talajon tudod megnézni megszerelni . Alaposan zsírozd meg őket és a tengelyt is és bitangul szorítsd rá . Két fogó és kulcs kell majd ellen tartással rá kell tekerni . Amikor beállítottad és visszatetted nézd meg a felni kilengést nulla kotyogás a helyes . Tedd vissza és szorítsd rá jól ( tehetsz plusz 1-1 fele akkora záróanyát ha a tengely engedi ). Pár száz méter teszt után újra kell erősen húzni .
2016. aug. 22. 12:13
 9/12 A kérdező kommentje:

Azt hiszem inkább szervizbe viszem, mert annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz...

Még hogyha valakinek van más véleménye leírhatja :)

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2016. aug. 22. 13:09
 10/12 A kérdező kommentje:

Na megoldódott a probléma. Elvittem szervizbe és megjavították.

A hátsó tengelynél volt a baj valami eltört benne és ki kellett cseréljék.

2016. aug. 24. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!