Fura hang az első tárcsaféknél, olyan mintha valamihez hozzáérne, fura súrlódás hang mi lehet az?
3 hete kaptam egy új biciklit és semmi gondd nem volt vele. Megfigyeltem , hogy amikor felállok a pedálra és erőteljesebben tekerek az első tárcsafékemnél (mehanikus) fura mintha súrolná valami / hozzáérne valanihez,ahoz tudom hasonlítani mint mikor egy vas csövet végighúzok egy másikon. Mostmár ha csak simán tekerek is hallatszódik a bizonyos hang Vigyem vissza a boltba átnézetésre? (Nem olcsó fajta bicikliről van szó 170k volt) Egy Mali Mamut.
Ott garanciában megcsinálhák ha van valami baja?
Valószínűleg csak állítani kell kicsit a féken. Nekem hidraulikus van, nem ismerem a bovdenes tárcsafékek beállításának menetét, de elvileg tudsz játszani a betétekkel és a féktest helyzetével is.
Illetve mivel azt írtad, hogy új a bicikli, lehet utána kellene húzni a küllőknek, mert laza a kerék és ezért ér a tárcsába hajtás közben a fékbetét.
Lehet elég szimplán kivenni és újra berakni a kereket.
Sok oka lehet, ha nincs műszaki érzéked, akkor vidd el szervizbe, beállítják, de ez nem egy bonyolult művelet, jobb ha megtanulod hogyan kell.
3 hetes bringa garanciás. Mutasd meg a szerviznek.Azért fizettél ennyit ,a vételár tartalmazza garanciális beállításokat-javításokat.
Amúgy jól fog a fék?
A fékpofa hozzáér a tárcsához. Ez a kerék természetes tekerés közbeni deformáciojából adódik.
Elvileg 1-2nagyobb fékezéstől elmullik (vagy erösebb lesz). Nem kell parázni,ha nagyon zavar vidd vissza,hogy kezdjenek vele valamit.
A bowdenes tárcsafék beállításai elég szegényesek.
A komplett féknyereg felső részt tudod két csavarral odébb tenni kicsit, ha muszáj.
A képen alu-felül látszó csavarokon tudod kicsit oldalra tolgatni ÉS billenteni, ha nem párhuzamos a tárcsával a betét).
Ugyebár csak a külső oldal pofája mozog, a belsőnek nyomja neki a tárcsát. Ezért a belső oldali pofának illene közel állnia, hogy ne hajlítgasson sokat a tárcsán, így viszont oldalterhelés alatt a kerék rugalmassága miatt néha óhatatlanul bele fog érni.
Ez egy tárcsafékkel együtt járó "munkazaj", meg kell szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!