Kényelmes nyerget keresek hosszú kerékpár túrára. Forma?
Ha még bőven előtte vagy (hónapokkal), akkor szerintem nézelődj a neten (véleményekkel kapcsolatban) és keress olyan boltot, ahol kipróbálhatod a nyerget. Sajnos nem minden bolt ilyen, de az a helyzet, hogy a legbiztosabban úgy találhatod meg a megfelelőt, ha mondjuk egy hétig kipróbálhatod.
Ajánlott betétes nadrágot használni (még a kényelmetlenebb nyerget is viszonylag kényelmesebbé teheti).
Itt körbenézhetsz, véleményeket is olvashatsz:
Az a helyzet, hogy igazából az egyedi nyereg lenne a legjobb (direkt rád tervezve), de az elég más árkategória a boltiakhoz képest.
Szóval próba, próba és próba :-)
Decathlonban vettem pár éve. Talán btwin xsenium fekete, narancssárga szilikon zselé berakással.
Nem tudom pontosan.
Extra kényelmes volt 6eft-ért vettem.
100-150km közt tekertem egy egy túrán naponta.
Amúgy én egy Selle Monte Grappa Argót használok, elég lágy a nyereg, kényelmes is, úgy tűnk, elég sokaknak bevált. Nekem annyi a gondom vele, hogy nem igazán tudom finoman beállítani, vagy túl magasan az orra, vagy mélyen, a kettő közé nem tudom belőni (igaz, ez a bilincs hibája), a másik pedig az, hogy durvább utakon (kátyú, gödrös földút és hasonlók) szerintem hajlamos nagyon rugózni, fura, amikor úgy érzem, hogy felpattanok a nyergen egy-egy úthiba miatt.
Kipróbáltam egy Wittkop Medicus Gelt is ( [link] az Argóhoz képest kemény, de kényelmesebb az említett rugózás hiánya miatt.
Amúgy sima trekkinget hajtok (Schwinn-Csepel Landrider), de az átlagnál jobban belehajolva a bicóba, szóval montis-fitness testtartásban, ezért nekem a keskenyebb nyergek kényelmesebbek.
Országúti bicóhoz keskeny nyerget keress, lehetőleg valami prosztatakímélőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!