Hátsó váltó befűzése?
Sziasztok!
Adott egy 7 sebességes menetes racsnival kompatibilis hátsó váltó, és egy 7 sebességes fékváltókar. Minden a helyén van már. Viszont, a hátsó váltóba mikor befűzöm a bowdent, melyik fogaskereken legyen a lánc hátul, illetve elöl? Továbbá a váltókar hányadik fokozatban legyen a bowden befűzésekor? Kézzel "húzni" kell a bowdent miközben ráhúzom a rögzítő csavart?
Elol es hatul is a kis tanyeron legyen.
A kar pedig az elso fokozatban
A linkelt leírás jó, csak a lényeget hagyták ki, azt, amit az első ír, azon a lánckeréken kell lennie a láncnak a bekötéskor, amelyikhez a leglazább bowdenhelyzet tartozik.
Ez általában valóban a legkisebb lánckerék, de nem mindig, vannak forított működésű szettek, pl. Shimanonak volt egy Nexave szériája, ami fordított.
XT-ből is volt fordított húzású, képtelen voltam megszokni...
Nem kell húzni a bowdent, ha ráhúzod a csavart. Én úgy szoktam, hogy még be nem fűzőtt állapotban belövöm a két végállást (azok a kis csavarok a váltón egy más alatt vagy mellett), a feszítőket majdnem teljesen betekerem és ekkor fűzöm be a bowdent. Ha nem lett elég feszes, akkor a feszítőkön állítok, ha túl feszes lett, inkább oldok a rögzítésen és úgy lazítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!