Mitől kotyog a sor?
Üdv!
Délelőtt fogom szétszedni, de addig hátha kapok valami okosságot.
Adott egy mavic kazettás agy rajta egy 10-es campa sor. Kb.3 hónapja használom és elkezdett kattogni tekerésnél. Megnéztem, hogy mi lehet. A sor kotyog oldalirányba. Nincs kilazulva a rögzítő csavar.
Kellhet alá valami alátét vagy miért kotyoghat?
Ha szerencséd van akkor csak egy hézagolás kell a kazetta alá (érdekes hogy 3 hónapig nem derült ki).
De az is lehet hogy a rotor lötyög az agyon. Rögzítés kilazult vagy valami elkopott-törött-görbült.
Nemsokára szétszedem és kiderül. Gyorsan megprobálok beszerezni egy alátétet, de ha megvan hova rakjam? A leszorító alá?
Igen, furcsa volt nekem is, hogy eddig nem volt semmi baja.
Wadmalac, ettől félek sajnos..:D majd kiderül
Köszi nektek!!
"ha megvan hova rakjam?"
A kazetta tövéhez, a sor mögé. A zárógyűrű ricnis, ha az alá teszed, nem működik a ricni és le fog tekeredni.
Sajnos így a váltót újra kell állítani, mert minden sebesség kicsivel kijjebb kerül.
Igen, mikor leszedtem rájöttem, hogy ricsnis és gondoltam, hogy ott alátétnek nincs helye.:D
Sajnos az egész kazetta test kotyog. Szétszedtem teljesen és tisztítás után összeraktam, de csak enyhébb lett a kotyogás.. Csapágyaknak hibátlanok.
A kalapácsok lehetnek kopottak?
Arra is rájöttem, hogy a kalapácsnak sincs köze a kotyogáshoz..
Felteszem a kazetta testet és a két csapágy közöttvan egy kis alátét, hogy forogjon az egész. Ha az alaátétet kiveszem, akkor nem kotyog viszont úgy nyilván nem forog, mert a két csapágy külső széle ér össze.
Megnéztem a csapágyakat mégegyszer.. hibátlan az összes.
Nem húzom meg eléggé? Nem merem jobban megtépni..
O szuper.. koszi !
Elvittem szervizbe. Kivancsi vagyok mit mondanak
Ja hogy maga a szabadonfutó a lógós.
Az más.
Még nem szedtem szét a sajátomat, (Mavic Ksyrium) de ahogy olvasom, nem a legjobb konstrukció.
Majd ha nálam is beindul a lógás, szétborítom és kitalálom, mi legyen. Nagy előnyként van eszterga meg síkköszörű is kéznél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!