Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mitől kotyog a sor?

Mitől kotyog a sor?

Figyelt kérdés

Üdv!

Délelőtt fogom szétszedni, de addig hátha kapok valami okosságot.

Adott egy mavic kazettás agy rajta egy 10-es campa sor. Kb.3 hónapja használom és elkezdett kattogni tekerésnél. Megnéztem, hogy mi lehet. A sor kotyog oldalirányba. Nincs kilazulva a rögzítő csavar.

Kellhet alá valami alátét vagy miért kotyoghat?

2017. máj. 5. 04:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Jól mondod, kelleni fog oda egy alátét. Nálam is pont ez volt... Új kerèkkel... Verseny előtt... :D
2017. máj. 5. 06:32
 2/11 kiitos ***** válasza:

Ha szerencséd van akkor csak egy hézagolás kell a kazetta alá (érdekes hogy 3 hónapig nem derült ki).

De az is lehet hogy a rotor lötyög az agyon. Rögzítés kilazult vagy valami elkopott-törött-görbült.

2017. máj. 5. 07:58
 3/11 Wadmalac ***** válasza:
Az viszont nem kizárt, hogy a kattogásnak ehhez semmi köze.
2017. máj. 5. 08:11
 4/11 A kérdező kommentje:

Nemsokára szétszedem és kiderül. Gyorsan megprobálok beszerezni egy alátétet, de ha megvan hova rakjam? A leszorító alá?

Igen, furcsa volt nekem is, hogy eddig nem volt semmi baja.

Wadmalac, ettől félek sajnos..:D majd kiderül

Köszi nektek!!

2017. máj. 5. 08:23
 5/11 Wadmalac ***** válasza:

"ha megvan hova rakjam?"

A kazetta tövéhez, a sor mögé. A zárógyűrű ricnis, ha az alá teszed, nem működik a ricni és le fog tekeredni.

Sajnos így a váltót újra kell állítani, mert minden sebesség kicsivel kijjebb kerül.

2017. máj. 5. 09:26
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, mikor leszedtem rájöttem, hogy ricsnis és gondoltam, hogy ott alátétnek nincs helye.:D

Sajnos az egész kazetta test kotyog. Szétszedtem teljesen és tisztítás után összeraktam, de csak enyhébb lett a kotyogás.. Csapágyaknak hibátlanok.

A kalapácsok lehetnek kopottak?

2017. máj. 5. 10:47
 7/11 A kérdező kommentje:

Arra is rájöttem, hogy a kalapácsnak sincs köze a kotyogáshoz..

Felteszem a kazetta testet és a két csapágy közöttvan egy kis alátét, hogy forogjon az egész. Ha az alaátétet kiveszem, akkor nem kotyog viszont úgy nyilván nem forog, mert a két csapágy külső széle ér össze.

Megnéztem a csapágyakat mégegyszer.. hibátlan az összes.

Nem húzom meg eléggé? Nem merem jobban megtépni..

2017. máj. 5. 14:27
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
a belso teflon gyuru kopott ki..az osszes mavic ijen sajnos (a rotor belso reszen agy csuszugyuru van teflonbol kivul pedig a csapagy).....nehezen beszerezheto cseredarab....szokd meg....elobb utobb fixi lesz (a sor viszi a lancot), akkor egy vekony altete meg a rotor es kerekcsapagy koze az eredeti melle, es megszunik, de a kotyogas csak rosszabb lesz
2017. máj. 5. 23:40
 9/11 A kérdező kommentje:

O szuper.. koszi !

Elvittem szervizbe. Kivancsi vagyok mit mondanak

2017. máj. 6. 21:35
 10/11 Wadmalac ***** válasza:

Ja hogy maga a szabadonfutó a lógós.

Az más.

Még nem szedtem szét a sajátomat, (Mavic Ksyrium) de ahogy olvasom, nem a legjobb konstrukció.

Majd ha nálam is beindul a lógás, szétborítom és kitalálom, mi legyen. Nagy előnyként van eszterga meg síkköszörű is kéznél.

2017. máj. 9. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!