Mit kell nézni egy BMX-en?
Sziasztok!
Szeretnék venni egy BMX-et. Idáig még nem nagyon vásároltam bicikliket és szeretnék venni egy BMX-et, de nem tudom mire kell odafigyelni , milyen hibákat kell keresni stb. Kezdő BMX-es lennék és milyennel lenne érdemes kezdeni, miért?
Kicsit részeletesebben?
Mert pl.a dirt trükkök más felszereltséget igényelnek mint a flatland trükkök.
Bár nem válaszolsz azért irk néhány álltalános dolgot.
Flatland:legalább 1fék,vagy rejtett rotoros hátsó fék,jófogású nyereg,olyan kilépő(peg) amiről nem csúszikle a cipőd.viszonylag kicsi áttételes hajtás.sima mintázatú gumi (slick)
Dirt:1szálas hátsófék. Nagy áttételű hajtás,peg nem feltétel,lapos váz. Slick vagy nagyon bütykös gumi,izlés kérdése.
Vert/street:rejtett rotoros fék,"csuszós" kilépő a grindekhoz.közepes áttételű hajtás.közepesen mintás gumi,mert vertben jó lenne a slick de utcán adódhat olyan hogy kell a minta.
BMX cross:nagy áttételü hajtás,jó a rejtett rotoros fék de lehet 1szálas is. (Ezt igazából nem tudom csak nézni szeretem)
Az áttetel:nagy-elől nagy fogaskerék hátul kicsi.(pl:T35-T15)
kicsi-elől és hátul kb:azonos méretű fogaskerek.(pl:T 23-T15)
közepes-valahol a között.(pl:T28-T15)
Ez egy hasraütés méretü táblázat a valóság más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!