Merev villát érdemes venni?
Figyelt kérdés
Van teleszkópom, de kiszeretném próbálni milyen merev villával menni. Terepen szoktam menni. Ugratókon, stb., paraszt déházni szoktam merev vázzal.
Nem nagy igénybevétel a csuklómnak a merev villa? Nem kéne olajat cserélni, szimeringeket, karban sem kéne tartani a merev villát, és költséghatékonyabb lenne. Vagy mindez a csuklóm egészségének az ára?
2017. febr. 7. 12:18
1/8 Stark2000 válasza:
Utolsó mondattal meg is válaszoltad. A csuklód bánná, szerintem passzold.
2/8 anonim válasza:
Régen is merev villával/vázzal tolták, a teleszkópos villák elterjedése sokkal inkább a jobb kezelhetőség, úttartás miatt következett be, mintsem a kényelmi funkciókat figyelembe véve. A merev villás gép jobban igénybe veszi a tested, de ez kiküszöbölhető megfelelő testtartással.
3/8 A kérdező kommentje:
Milyen megfelelő testtartással?
Ilyenről még soha sem hallottam.
Hogyan kellene ezt kivitelezni?
2017. febr. 7. 19:52
4/8 anonim válasza:
Az ülés és kormány megfelelő beállításával elérhető kedvező testhelyzet, melynek eredményeként optimális lesz a súlyelosztás a nyereg és a kormány között. Ezáltal még megfelelő nagyságú erőt tudsz kifejteni a hajtásra, de nem lesznek túlterhelve a karjaid, és azok olyan pozícióban lesznek, hogy felveszik a terhelést. Természetesen más típusú felhasználásnál(országúti, túra, stb.) ezek a beállítások különböznek.
5/8 kiitos válasza:
Merev villa esetén rázós felületen haladva sokkal kevesebbet érintkezik a kerék a talajjal, a teleszkóp feladata hogy lehetőleg mindig rányomódjon a kerék az útra ezzel fékezhetőbb és irányíthatóbb a bringa.
6/8 anonim válasza:
Ezért szoktam közép kategóriás használt első villákat venni, mert utálom karbantartani... ha meg 1.5-2 évente kell egy "új" teló előre 20-40ezer nem vág földhöz...
7/8 Wadmalac válasza:
Szerintem a fő szempont #5-nél.
A kényelmi kérdés inkább a túra-trekkingeknél fontosabb.
8/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy érkezett rá néhány válasz, amit köszönök is, de olyanok tapasztalatát is várnám, akik használták.
Elég bénán biciklizek, szóval csőröstől kezdve minden előfordul.
2017. febr. 16. 23:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!