Országúti kerékpárba tehetek trekking felnit? Nem baj, ha szélesebb (13' helyett 19')? Rámegy a 23-as gumi, de nem tudom, hogy minden tökéletes lesz-e így vele?
"Nem baj, ha szélesebb (13' helyett 19')"
Ezt most nem igazán értem.
A felnik szélességét mm-ben szokás megadni, az országúti felnik kívül általában 19 mm-esek, belső perem 15 mm.
Azért nézz utána, hogy hogy viselkedik az outi gumival. Az én trekkingfelnimre pl. 28mm-nél keskenyebb gumit nem érdemes feltenni. Pl.:
Nem lesz azzal gond, arra kell figyelni, hogy a gumi ne legyen túl ballonos, elférjen a fékpatkó alatt.
Én alapból 23-as gumikat használok az országútin, a 20-as elég rázós. Persze ez sima negatív mintás, egy recésebb, "bütykös" trekking gumi biztosan magasabb pár mm-rel, de szerintem nem lehet gond még a 25-össel sem.
Amúgy nem jellemző, hogy le tudnának fordulni a külsők a felniről, főleg, ha nem drótperemest, hanem kevlárost veszel, azoknak olyan feszes a pereme, hogy épp elég felszenvedni a felnire.
Próba cseresznye.
Ha látod, hogy nem bírja, hamar nyolcasosodik, még mindig cserélheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!