Miért "púpos" az új trekking hátsó kereke?
Egy rövid részen kb fél centivel jobban besüllyed a felnibe az abroncs, ez okozza. Amikor felpumpáltam a lapos kereket akkor lett ilyen.
Aztán belsőt kellett cserélnem, azzal is ugyanez.
Kenda a külsőgumi. Max 200km a bringában. Igénybevétel se nagyon volt, 75 kiló alatt vagyok.
Nem lehet, hogy rosszul van felrakva (nem jól illeszkedik a felnihez)?
Esetleg drótperemes külső, és a drót el van deformálódva?
kenda k-197-007 a külső, nem tudom drótkeretes e.
Egy gumibarázda fut körbe a külsőn ami pont a felniig ér, de ahol gond van azon a kb 40 centis részen a felni takarja a barázdát.
Gyárilag rosszul tették volna fel külsőt?
Lehet hogy a felni tágabb azon a részen?
Szerintem rosszul van feltéve.
Engedd le és próbáld meg óvatosan "kicsavarni" azt a részt, ami a felninél van.
Ha nem megy, vagy nem nagyon csinálnád, vidd el egy szerelőhöz. Szerintem öt perc alatt megoldja (holtszezon van).
De ha már csréltél belsőt, akkor azt is megteheted, hogy leveszed a külsőt és szemrevételezed.
Ja, a szálszakadás miatt kuka lenne, de az csak helyileg jelentkezik, és a bringában legfeljebb 200 km van.
(Amúgy is esedékes lenne egy szerviz a garancia miatt, szóval érdemes megmutatni szerelőnek.)
Ok deformált, de itt azt is szakadás okozza! Ha nem lenne benne valamilyen irányban elszakadva/megnyúlva pár szál, akkor visszaugrana a forma felfújásnál, nem?
Nem lehet, hogy kapott egy ütést a defektnél? Az is beugrott, lehet hogy a felni széle hajlott, csak nem veszi észre a mérgelődés közben!
(A felniszalag félre van csúszva de a küllő végeket fedi)
Valóban ütés érte a defektnél és valóban ott süllyed be de a régi belsővel is volt hupli. Akkor leengedtem, csavartam a külsőn, felfújtam de nem használt.
Asszem dupla falu alufelni, fekete Ryde (matrica van rajta).
Gari. Ha nem netes vásárlás lenne már visszavittem volna 4-5x.
Ha lesz idegzetem szétszedem.
1. a felniszalag legyen középen. Igazítsd meg, nem árt. lehet, hogy pont azon tapad meg a külső pereme.
2. a belső ne legyen megcsavarodva a külsőben.
3. a külső peremét, ott ahol a felnivel érintkezik szappanos vízzel dörzsöld be. Pumpáláskor folyamatosan nézd, hol igényel némi "masszírozást, igazítást". Fújd túl egy kicsit a maximális értéken. Ha a gumi és a felni nem sérült, ettől rendbe kell jönnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!