Ipari csapágyas hátsóagyban lehet tengelyt cserélni?
lehet, csak mire???
ha esztergaltatsz akkor dragabb lesz mint az agy...
vagy esetleg atmarod hosszaban, es rovidited a tengelyt...
Ezt nem értem.. Az agyban lévő csapágy típusának és a rajta átdugott tengelynek semmi konkrét köze egymáshoz. Az ipari csapágy zárt, a kónuszos szétszedhető, ennyi.
Persze nyilván az új tengely méretének ugyanolyannak kell lenni, de hogy carbon, cr-mo, alu, fekete, hupilila, gyorszáras vagy csavaros.. ha a mérete ok, akkor belemehet! Vannak adapterek is amivel pl. QR15ös tengelyt szűkíthetsz sima QR9 gyorszárasra! Hossz és vastagság, ennyi a lényeg!
"lehet, csak mire???"
Hát egy másik tengelyre :D
Tömör tengelyt, egy másikra.
9mm-es tengelyt cserélnék másik 9mm-esre.
Gondoltam, hogy ennek nincs akadálya, de azért megkérdeztem.
gyadeokos mindenki....
eloszor kell a futofelulet merete (amin a csapi fut), ennek atmeroje, a tavolsaga a papucstol, a 2 csapagy kozotti tavolsag, kozepen 2horony ami megtamasztja belulrol a csapagyat, stb...ez nem csak egy menetes tengely amit csak bedugsz es annyi....de probald meg..rakj be egy sima 10es tengelyt es majd rajossz..talan kibir 10km-ert
Ez bizony nem olyan egyszerű történet, maximum gyártóként szabványos a tengely kivitelezése. És a tengely sem simán egy 9 mm-es köranyag.
Csak példaként, nekem ez van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!