Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a különbség a golyós...

Mi a különbség a golyós csapágyas és az ipari csapágyas pedálok között?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 6. 12:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Az ipari csapágy is golyós csapágy :-) A másikat inkább szétszedhető csapágynak lenne helyes hívni. A lényeg ez: a szétszedhatő csapágyat szétszedheted, kipucolhatod, újrazsírozhatod. Az ipari csapágyat csak egyben lehet cserélni. Ez utóbbit ezért jóval egyszerűbb karbantartani, a szétszedhetős pucolása, beállítása elég macerás.
2015. ápr. 6. 12:42
 2/5 A kérdező kommentje:

szóval akkor gyakorlati jelentősége nincs meg én se szétszedni se kenegetni nem fogom, használom amíg használom, ha már gondok vannak csere cserélem.

nem több tízezres pedálokról van szó.

2015. ápr. 6. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:

De van, ugyanis az ipari zártabb, jobban ellen fog állni a külső behatásoknak, nehezebben kerül nedvesség vagy por bele, ami darálja a belsejét.

Mondjuk pont pedálban annyira nem számít, egyrészt mert ha néha cserélni kell, akkor sem kirívó tétel (már ha nem valami űrtechnikás cuccról beszélünk), másrészt árban sem feltétlen nagy a különbség a kettő között.

2015. ápr. 6. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Az általános minőség a lényeg, nem az, hogy mi forog benne. Láttam már "iparicsapágyas" agyból szó szerint kiesni a csapágyat, mert egy kalap szar volt az egész, de a felirat jól mutat.
2015. ápr. 6. 18:03
 5/5 Wadmalac ***** válasza:

Általában a kónuszos csapágyasak élettartama kisebb, kikotyognak, kikopnak, marha nehéz szorulás- és kotyogásmentesre belőni a kónuszt.

Én előnyben részesítem az olyan pedálokat, amelyekben nem csak két golyóscsapágy van a tengelyvégeken, hanem középen van egy tűgörgős csapágy is, Look, Time gyárt ilyeneket. Terheléstűrőbbek, némi plusz súlyért cserébe.

2015. ápr. 7. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!