Mi a különbség a golyós csapágyas és az ipari csapágyas pedálok között?
szóval akkor gyakorlati jelentősége nincs meg én se szétszedni se kenegetni nem fogom, használom amíg használom, ha már gondok vannak csere cserélem.
nem több tízezres pedálokról van szó.
De van, ugyanis az ipari zártabb, jobban ellen fog állni a külső behatásoknak, nehezebben kerül nedvesség vagy por bele, ami darálja a belsejét.
Mondjuk pont pedálban annyira nem számít, egyrészt mert ha néha cserélni kell, akkor sem kirívó tétel (már ha nem valami űrtechnikás cuccról beszélünk), másrészt árban sem feltétlen nagy a különbség a kettő között.
Általában a kónuszos csapágyasak élettartama kisebb, kikotyognak, kikopnak, marha nehéz szorulás- és kotyogásmentesre belőni a kónuszt.
Én előnyben részesítem az olyan pedálokat, amelyekben nem csak két golyóscsapágy van a tengelyvégeken, hanem középen van egy tűgörgős csapágy is, Look, Time gyárt ilyeneket. Terheléstűrőbbek, némi plusz súlyért cserébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!