Miért jó az ipari csapágyas agy? Honnan ismerem fel hogy iparis e vagy sem?
Na mit nem tudunk szèt szedni?Vazze!
A csapàgyat nem de az agyat igen.Vagyis ha elkopik a csapágy akkor pòtolod lehetőleg Koyo csapággyal.Ennyi.
A csapágyas jobban forog stabilabb a kanyarokban stb.
Van olyan aki 3havonta tönkreb.........ssza nem tudom hogyan.
Nekem novatec van.3.èvesek lesznek,115kg körül vagyok,beletolok èvente 5000km-t de mèg semmi bajuk.
NA?
Öregem.
Nagy gondok vannak felètek mind a te mind a haverjaid szakèrtelme terèn.
A csapágyas agy a legalapabb dolog a világon.
Agytest benne a csapâgyak ès a tengely ès kèt záròkupak a vègein.
A záròkupakokon van egy gyűrű azt leszeded mindkét oldalon.Ekkor a zárògenyára 14-v 15ös kulcsokat dobsz.Értelemszerűen kifelé csavarod őket mert rendes menetesek.Ekkor általában az egyik lelazul.A másik fentmarad mert szoros.Most egy imbusz kulcsot teszel a tengely vègèbe ìgy arra ràfogva leszeded a másik záròkupakot is.Na ennyi.
Innentől ki lehet szedni a csapikat.Rá kell vágni a tengelyte finoman de azèrt nem simogatva.
Szòval egyszerű dolog.
Hátsò agynàl ugyanez a folyamat ès esik darabokra az agyad.De ott kijön a hùzòrèsz is ès ha akarod tudod zsìrozni stb.
Azt mondják vannak olyan agyak amit ùgy rábikáznak gyárilag,hogy nem lehet szètszedni elvileg:).
A másik.A csapis már csak azèrt is merevebb mert a kònusz 2oldalon van csak.Mìg monjuk pl az enyèm 4csapágyasban van 2 az agytestben ès 2 a hùzòrèszben(kazettatestben).Îgy nagyobb helyen támasztja a tengelyt.
Igen attòl nem szar a kònusz.Sőt a shimano azt hasznâl csak.Mèg az 500*000Ft os xtr kerekekben is.
De ha szarul lövöd be mondjuk otthon a kònuszt ès belerâgnak a golyòk a perselybe akkor sìrva dobod ki az agyat szerintem.
Nekem alapbòl a nagy féktárcsa+sùly+erő miatt meg is kottlott elől a kònuszom.Az agyak most bìrják pedig alap márka a novatec.Mondjuk egy dt mavic stb. biztos jobb.
ezekszerint te a vàzba belerakott kereket akartad szètszedni?
mèg jô hogy tágul a láncvilla.:)
Elkerülhetted volna, hogy a tengelyről leszedje a menetet a váz, ha nem hajlítgatod, hanem alátétekkel kicsit megszélesíted az agyat.
Az ipari csapágy előnye a gyors javítás: régi csapágy ki, új csapágy be, kész. A szétszedhetősnél jóval tovább tart a takarítás, gyakorlatot kíván a beállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!