Országuti kerékpárnál a canti fék vagy a tárcsafékes a jobb?
canti fék cyclocrosson van, az megint más kategória.
Egy gyors összevetést azért tennék a patkó és a tárcsafék között hogy értelmeset is hozzászóljak:
Tárcsafék: erősebb fékhatás ( bár tök felesleges mert leblokkolja szárazon egy tiagra is a kereket ) de ez igazán csak esőben jön ki és akkor it a következő is: jobban bírja a vizet, nem csökken annyira a fékhatás. Nem közvetlen a guminál melegít, nem kapsz egy hosszú ( hát mondjuk nem tudom hol van ennyire hosszú) lejtmenetben defektet esetlegesen a nagy meleg miatt.
Patkófék: olcsóbb, nem kellenek speckó szerszámok hozzá és külön váz sem, kitudod rendesen venni tőle a kereket magad is, szerintem jobban adagolható, aeordinamikusabb és könyebb
az utolsó kettőt különösen kiemelném, mivel egy outi lényege pont ez a kettő, ne öljük meg egy tárcsafékkel könyörgöm..
egy esős Paris Roubaix-os is előny lehet.de mondjuk nem megállni kell.
Azt olvastam valahol, hogy a tárcsafékes outira sárvédőt, ballonosabb gumiköpenyt is lehet szerelni ez által télen is használható.
Akkor gondolom lassan kínyirják a cyklokross kerékpárokat a tárcsás merida rideok.
Sárvédőt kérlek ne.. Egy olyan gép amin tárcsafék van nem 2000-be kerül, azzal ha szereted a biciklid amúgysem mész ki télen a latyakos sós aszfaltra. Inkább vegyél akkor egy régebbi acélvázast azt könnyebb foltozgatni ha eleszi a só és azokon néha van rendes sárvédőszem.
( ballonos gumi pedig a vázról függ nem a féktől)
A cyclo nem csak annyiban másabb hogy ballonos a gumi, más testtartás, geometria plusz ott kell jócskán hely a sarat gyűjteni ami egy sima outiban nem fog működni kég ha be is fér a ballonos gumi.
És ha tavasz-nyár-ősz fele vizesek az utak vagy netán esni fog akkor valaki mondjon le az outizásról?
Vagy ez egy ilyen száraz sport?
Nem kell lemondani de én spec nem szeretek esőben tekerni,tehát ha esik akkor autó,bkv. Ha menet közben elkap akkor esőbabát.
Ahogy ìrták a tárcsa előnye:magas hegy,mostoha körülmények közt jelenzkezik.
A ciclycross on az egyik megvan. De az nem országuti ha ciclis dolgokat aggatok az országutira attol sem lesz az.
A tárcsát nyomatja a merida mert rájött van az a vásárló erő akinek pénze van de hülye,őket lehet vakítan minden csúcstechnikával pl:tárcsafékes országuti...az eddig eletlet 80év megvolt nélküle,még tdf is lehett nyerni.
A ciclycross is megvolt nèlküle bár kétségtelen hogy van elönye,de nem létszükséglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!