Balaton körbe biciklizésére mennyit kell készülni?
Az is fejben dől el, mit raksz a feneked alá. A bicikli finomabb beállítása, esetleg egy új nyereg. Egy csomó olyan apró kényelmetlenség, ami egy ilyen távon már számit. Fordíts erre egy kis figyelmet.
Alapból egy slick gumi (mondjuk egy schwalbe spicer), amit keményre lehet fújni, biztosan sokat javít a teljesítményeden.
Legyen beállítva a bringa, különben 50km után véresre töri a tenyered, a popód és a combod! Pumpa, belső, lámpa, esőkabát legyen nálad (jó árakat kérnek el a helyi boltok, 2-4eFt egy belső pl. automatából).
Nem egy nagy valami, vannak ivóhelyek, ott fel lehet frissülni, és azért ne csülkös pacallal kezdj reggel. Szénhidrát (cukor, tészta), ásványi anyag (kiizzadod) és víz (izzadsz, ezért ásványvíz és bele pezsgőtabletta). Ebédre fehérje (nem túl zsíros hús) kell. Legyen nálad magnézium, előtte 1-2 héttel ihatsz/szedhetsz, így nem görcsöl a láb. Sokszor keveset egyél, próbáld a cukrod szinten tartani.
Nem egy vészes dolog, nézd meg az utcaképet, csak az északi oldal dombos! Ott is hullámos, így a feléig mindig felgurulsz!
12-20 órát számolj rá nyugodtan ha nézelődős 15-20-as tempót mentek, 2-3 óránként nyújtsd nagyon óvatosan az izmokat, úgy nem savasodnak be olyan könnyen!
Lábra edzeni? Ugye nem a konditeremre gondolsz?
Egy ilyen távra a legjobb edzés, ha több kisebb távot teljesítesz. Közben finomítod a bringabeállítást, kikisérletezed, hogyan igyál, egyél túra közben. És összerakod a legmegfelelőbb felszerelést.
első vagyok
szerintem is tök felesleges lábra edzeni (én legalábbis sose szoktam- illetve régen igen, de nem bicaj miatt, egyéb edzés volt.)
hosszútávú biciklizésre úgy kell felkészülni, hogy biciklizni kell...
ja, és én egy ilyennel mentem (ez van csak otthon, ez is nagy szám már, külföldön lakom, tavaly nyáron vitettem haza)
ez egy sima mountainbike, városi gumikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!