Balaton körbe biciklizésére mennyit kell készülni?
mi nyáron mentünk, két nap alatt (én ugyan egynaposra terveztem, a tesóm alapban strandolásos, mászkálós körútra tervezte - plusz már 20 km után volt vagy két óra tökölés (elhagyta a telefonját..).
különösebben nem készültünk, mondjuk, én minden héten tekerek 70-80 km-t, ő kevesebbet, dombos vidéken. de a Balaton körút nem vészes, lapos, csak kb két helyen van meredek része. plusz mivel mi Veszprémből indultunk, még haza kellett tekerni, az meg végig felfele megy..
nálunk volt (nyáron): a szokásos bicajtúra cucc, mint pótbelső, pumpa, lámpa, gumileszedő, víz, pénz.
váltás ruha, törülköző, alvócucc. bankkártya...kb ennyi. Magyarországon, nyáron nem igazán volt szükség meleg ruhára, hosszú ujjú felsőre.
Gondolom, hogy jövő tavasszal / nyáron tervezed. Kora tavasztól biciklizz rendszeresen. Ha már 120 km megy egy nap alatt úgy hogy nem döglesz ki a végére teljesen, akkor menni fog a Balaton kör is. A Balaton-körbetekerés hangulata visz tovább. Országúti biciklivel nem kunszt ekkora táv. Trekking vagy túrabiciklivel is meg lehet csinálni. Keskenyebb, kevésbé bordázott aszfaltra való gumit érdemes rá tenni.
Az előző válaszban levő linkben említett Balaton-kör túrán nálad fiatalabbak is szoktak lenni. Ha készült rá, menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!