"A snowboard nagyon rossz példa volt. Áll 3db alkatrészből kb."
És ettől rossz példa?
Amúgy ha már szóba került a nyereg stb., én éppen ezért nem veszek kész bringát, mindig építek.
A boltinak úgyis 50%-át fél éven belül cserélni kéne.
Megkérdeztem egy szerelőt, ár szempontból megéri-e építeni saját bicót. Azt mondta, semmiképp, sokkal drágábban jön ki.
Aki vérprofi, az nyilván más szemmel nézi, ő épít magának, pénzt nem sajnálva. :)

"Azt mondta, semmiképp, sokkal drágábban jön ki."
Hmmm, mint mi?
Annál már nem biztos, hogy drágább, mintha veszel egy bolti vasat, amit magadra alakítva 50%-ban át kell, hogy építsél.
Meg ez is egy módja a részletfizetésnek, ha alkatrészenként pár hónap alatt veszel meg mindent.
És itt van lehetőséged spórolásra használt elemek bevegyítésével.
De azt aláírom, hogy ugyanazt házilag összerakni, ami a boltban áll, kétszer annyiba kerül.Csak a saját építésnek nem az a bringa a célja.

Láttam én már bringaboltban olyat, hogy bácsika megvette a kétszázezres montit, aztán szólt az eladónak, állítsa be a váltót "oda, ahol jó", aztán ő nem fog hozzányúlni.
Na neki nem opció a custom bike.

Nekem sosem volt 300 ezrem egyszerre egy komplett használt bringára, újra meg végképp nincs, ami kétszer annyit kóstál. Ezért tényleg jó dolog, ha darabonként áll össze pár hónap alatt. Lehet hogy a végén összeszámolva mindent túllépi a komplett bringa árát, de nem ver a földhöz, mert nem egyszerre kellett kifizetni, + egyedi lesz a végeredmény.
Nem lesz olyan, hogy egy versenyen jön valaki szembe ugyanazon a bringán, és még vagy ötezer ember használja teljesen ugyanezt rajtad kívül a világban.
Nekem a gyári setupok túl visszafogottak általában. Kevés olyat tudnék mondani, ami már gyárilag is karakteres, agresszív megjelenésű és nincs rajta semmi, amin változtatbék utólag.

#26: +1
Én még boltban nem láttam olyan pacit, amin ne tudnék helyből minimum 3-4 fő alkatrészt sorolni, amit rögtön cserélnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!