Most vettem le a hátsó váltót, hogy lemossam, visszatettem, és furcsán remeg az egész miközbe kézzel tekerem a pedált. Miért?
Figyelt kérdés
Látszólag semmi baja, vált rendesen mindenhogy, de van egy furcsa rázkódása az egésznek, ahogy kézzel hajtom a pedált, kicsit kattogva remeg, nehéz leírni, de egyre erősebben érzem ahogy növelem a sebességet, a láncok párhuzamosam állnak fentről nézve, a láncfeszítő is szépen fut velük, akkor mi lehet a baj? Köszönöm előre is a segítséget! 😊2016. ápr. 18. 09:00
1/8 A kérdező kommentje:
Ha 8 ba eakom akkor érezni a legerősebben
2016. ápr. 18. 09:12
2/8 A kérdező kommentje:
És a lánc beremeg oldalra oldalra, ha fentröl nézem 😊
2016. ápr. 18. 09:19
3/8 Wadmalac válasza:
Szerintem rossz helyen vezetted a láncot a terelő két görgője közt, ott a keret külső és belső oldala közt van egy behajlított lemez rész elöl, amin belül kéne futnia a láncnak, szerintem te meg az előtt vezetted el és most a lemezen pattogva fut.
4/8 A kérdező kommentje:
Jó helyen megy de azért köszi 😊
2016. ápr. 18. 13:14
5/8 A kérdező kommentje:
Az a gyanúm, hogy mivel nagyon picit mozok a fogaskoszorú, nem kotyog csak mozog, nagyon picit, valszeg ahogy 8 ba van, minden fordulásnàl kicsit kifele rántja a koszorút, talán ez lehet, de el kell vigyem szervizbe mert arra nincs kulvsom
2016. ápr. 18. 13:18
6/8 Wadmalac válasza:
Még egy lehetőség, az a kis állítócsavar, ami a váltó és a villapapucs szögét állítja.
Ha a felső görgőd felmegy olyan magasra, hogy a lánckerék és a görgő közt már csak a lánc maga a távolság, akkor a görgő a lánckerék fogainak tetején pattog.
Még az is lehet, hogy a váltóba a görgőket úgy tetted vissza, hogy valamiért szorulva forognak.
Vagy felcserélted az alsó és felső görgőt.
7/8 A kérdező kommentje:
Hát, a kerekek forognak szépen, a rugó feszítőt vagy hogyhívják, azt direkt fogyeltem, az nincs túl közel, elég feszesre ven húzva, asszem csak kell vegyek egy lazettás fogadkoszorút, mert egyszerűen más nem lehet, cserélhetem le a kereket, ezt nagyon nem akartam! Köszönöm a segítséget mindenesetre 😊
2016. ápr. 18. 23:24
8/8 A kérdező kommentje:
Hát én egy ritka inteligens állat vagyok, kazettás a koszorú, mivel nem volt drága a cinga, igy azt gondoltam nem raknak bele kazettást, de leszámoltam az alsó fogaskereket, 11 fog van, máshogy nem tudom megállapítani😊 holnap elviszem szervîzbe h húzzák meg , köszönöm az ötleteket, és a segítséget 😊
2016. ápr. 19. 00:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!