Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek lenne igény...

Szerintetek lenne igény teleszkóp becsúszóvédőre?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Így néz ki: [link]

[link]

[link]

Nem akarom reklámozni, gondolom itt mindenki tudja, hogy mi értelme van ennek. Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy pár ilyet?

2016. nov. 11. 12:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik. Kicsit gramm mániás lettem nemrég de ennek elhanyagolható a tömege. Ha nem is mindig de sarasabb időben feltenném rá egyértelműen (feltéve hogy tépőzáras, könnyen, le és feltehető).Nekem tetszik, ősszel, télen nagyon jó szolgálatot tehetne azt hiszem. :)
2016. nov. 12. 11:45
 12/30 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Lehet majd veszek is. :) Köszi ,hogy ne is linkeltétek honnan lehet megvásárolni. Mondjuk végig érhetne a telón, a képen a tetejét szabadon hagyja.
2016. nov. 12. 11:47
 13/30 A kérdező kommentje:
Tépőzáras, ha megnyitottad a linket, lehet is látni az ottani képeknél, és 100 mm-es becsúszóhossz esetében takarja el teljesen a becsúszókat. Bringások 70%-ának így megfelelő.
2016. nov. 12. 12:21
 14/30 anonim ***** válasza:
Igen igen, oké. :) Nem olvastam el csak láttam ,hogy nahát védő.. :) A képet sem alaposan néztem meg, csak felületesen.
2016. nov. 12. 12:26
 15/30 Wadmalac ***** válasza:

Ha valaki ki tudna találni olyat, ami a teló rugóútja miatt nem szívná be minden pumpáláskor a környezeti levegőt, az jó lenne.

Mert így tényleg elég sok port maga alá tud gyűjteni.

2016. nov. 15. 09:53
 16/30 A kérdező kommentje:

"teló rugóútja miatt nem szívná be minden pumpáláskor a környezeti levegőt,"

Ez az év legnagyobb baromsága. Nem olyan nehéz összenyomni azt a pár köbcenti levegőt. Ha így lenne, sok teleszkópba miért lehet 1< bar levegőt fújni?

2016. nov. 15. 14:13
 17/30 Wadmalac ***** válasza:

"Ez az év legnagyobb baromsága. Nem olyan nehéz összenyomni azt a pár köbcenti levegőt. Ha így lenne, sok teleszkópba miért lehet 1< bar levegőt fújni?"

Most gondold végig még egyszer, szépen, lassan.

Védőhurka légtérfogata kinyújtott és összenyomott állapotban.

Egyforma?

Ugye hogy nem.

Meg tudod oldani, hogy a hurka hermetikusan zárjon?

Ugye hogy nem.

Vagyis a hurka levegőt fog kifújni, majd beszívni.

Kapíse?

Kicsit gondolkodjál már, mielőtt másokat lebarmozol.

2016. nov. 15. 14:28
 18/30 A kérdező kommentje:

Kedves Wadmalac!

Kérlek másold be, hol barmoztalak le :D

Amit írtál, azt nevezetem baromságnak, nem téged.

Én a teleszkópra gondoltam, nem pedig a becsúszóvédőre, mivel te nem írtad, hogy a becsúszóvédőre gondolsz. Kapíse?

Nem tudok rá tökéletes rendszert, de nekem az is elég lenne, ha ezzel a módszerrel csak 80%-al kevesebb kosz éri a teleszkópot.

2016. nov. 15. 14:50
 19/30 Wadmalac ***** válasza:

Azt hittem elég egyértelmű, mivel alapból a becsúszóvédőről beszélünk.

És ha lebaromságozod amit írok, az olyan, mintha a gyerekemet szidnád, nem? :D

Mindegy, félreértés tisztázva.

A jó az lenne, ha tényleg hermetikusan el lehetne zárni.

Régen a Simsonok gumihurkái elég jók voltak erre. Alul-fölül ABA-bilincs és kész.

Csak nagy rugóútnál már rendesen felfújódna a cucc.

Amúgy a jobb telóknál van egy szennylehúzó gyúrú és csak utána a tömítés. Ha a szennylehúzót rendszeresen tisztítod, elvileg jó élettartamod lesz védőhurka nélkülis.

2016. nov. 15. 15:05
 20/30 A kérdező kommentje:

"És ha lebaromságozod amit írok, az olyan, mintha a gyerekemet szidnád, nem? :D "

Ilyet most olvasok először. Engem például nem érdekel, hogy ki hogy minősíti a véleményemet. De ha tudom, hogy ilyen érzékenyül érint, nem írom ezt :)

"Amúgy a jobb telóknál van egy szennylehúzó gyúrú és csak utána a tömítés. Ha a szennylehúzót rendszeresen tisztítod, elvileg jó élettartamod lesz védőhurka nélkülis."

Én konkrétan olyanról tudok, hogy a szimering alatt van egy szivacsgyűrű, ami beszívja az ide jutott szennyeződéseket. Tudomásom szerint ezt csak a Fox alkalmazza.

Van még olyan, ami csak zsír kenésű (szimering és a perselyt kell bezsírozni.

A leges legjobbak pedig a nyílt olajfürdős teleszkópok (tartósság szempontjából), a régi Marzocchi-k voltak ilyenek nagyrészt. A régi Marzocchi teleszkópomba lábanként 180ml olaj (összesen 360ml). Ekkora olaj mennyiség azért elég sok dzsuvát tud lebegtetni.

2016. nov. 15. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!