Szerintetek lenne igény teleszkóp becsúszóvédőre?
Sziasztok! Így néz ki: [link]
Nem akarom reklámozni, gondolom itt mindenki tudja, hogy mi értelme van ennek. Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy pár ilyet?
Ha valaki ki tudna találni olyat, ami a teló rugóútja miatt nem szívná be minden pumpáláskor a környezeti levegőt, az jó lenne.
Mert így tényleg elég sok port maga alá tud gyűjteni.
"teló rugóútja miatt nem szívná be minden pumpáláskor a környezeti levegőt,"
Ez az év legnagyobb baromsága. Nem olyan nehéz összenyomni azt a pár köbcenti levegőt. Ha így lenne, sok teleszkópba miért lehet 1< bar levegőt fújni?
"Ez az év legnagyobb baromsága. Nem olyan nehéz összenyomni azt a pár köbcenti levegőt. Ha így lenne, sok teleszkópba miért lehet 1< bar levegőt fújni?"
Most gondold végig még egyszer, szépen, lassan.
Védőhurka légtérfogata kinyújtott és összenyomott állapotban.
Egyforma?
Ugye hogy nem.
Meg tudod oldani, hogy a hurka hermetikusan zárjon?
Ugye hogy nem.
Vagyis a hurka levegőt fog kifújni, majd beszívni.
Kapíse?
Kicsit gondolkodjál már, mielőtt másokat lebarmozol.
Kedves Wadmalac!
Kérlek másold be, hol barmoztalak le :D
Amit írtál, azt nevezetem baromságnak, nem téged.
Én a teleszkópra gondoltam, nem pedig a becsúszóvédőre, mivel te nem írtad, hogy a becsúszóvédőre gondolsz. Kapíse?
Nem tudok rá tökéletes rendszert, de nekem az is elég lenne, ha ezzel a módszerrel csak 80%-al kevesebb kosz éri a teleszkópot.
Azt hittem elég egyértelmű, mivel alapból a becsúszóvédőről beszélünk.
És ha lebaromságozod amit írok, az olyan, mintha a gyerekemet szidnád, nem? :D
Mindegy, félreértés tisztázva.
A jó az lenne, ha tényleg hermetikusan el lehetne zárni.
Régen a Simsonok gumihurkái elég jók voltak erre. Alul-fölül ABA-bilincs és kész.
Csak nagy rugóútnál már rendesen felfújódna a cucc.
Amúgy a jobb telóknál van egy szennylehúzó gyúrú és csak utána a tömítés. Ha a szennylehúzót rendszeresen tisztítod, elvileg jó élettartamod lesz védőhurka nélkülis.
"És ha lebaromságozod amit írok, az olyan, mintha a gyerekemet szidnád, nem? :D "
Ilyet most olvasok először. Engem például nem érdekel, hogy ki hogy minősíti a véleményemet. De ha tudom, hogy ilyen érzékenyül érint, nem írom ezt :)
"Amúgy a jobb telóknál van egy szennylehúzó gyúrú és csak utána a tömítés. Ha a szennylehúzót rendszeresen tisztítod, elvileg jó élettartamod lesz védőhurka nélkülis."
Én konkrétan olyanról tudok, hogy a szimering alatt van egy szivacsgyűrű, ami beszívja az ide jutott szennyeződéseket. Tudomásom szerint ezt csak a Fox alkalmazza.
Van még olyan, ami csak zsír kenésű (szimering és a perselyt kell bezsírozni.
A leges legjobbak pedig a nyílt olajfürdős teleszkópok (tartósság szempontjából), a régi Marzocchi-k voltak ilyenek nagyrészt. A régi Marzocchi teleszkópomba lábanként 180ml olaj (összesen 360ml). Ekkora olaj mennyiség azért elég sok dzsuvát tud lebegtetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!