Miért nem képesek normális alsó kategóriás teleszkópokat gyártani?
Konkrétan azt nem értem, hogy a csúcsminőségű anyagokat miért csak a csúcs minőségű cuccoknál használják? Például régen a Rock Shox a legolcsóbb teleszkópot is jó minőségű anyagból csinálta. Nézzetek csak utána.
Oké, hogy pl. a suntour xcm így csak 15-20 ezerbe kerül újonnan, de ha mondjuk csinálnának belőle normális változatot is rendes anyagokból (6061 T6 alumínium, cr-mo acél, (a sima 6061 alumínium szakítószilárdsága 125 MPa, a 6061 T6 pedig 290 MPa), és 1 kg-val könnyebb is lenne, ti nem adnátok érte dupla annyi pénzt? Az xcm-el például nincs bajom, meg nem is lenne értelme törölni a szériát, csak azt mondom, hogy lehetne mondjuk egy xcm pro normálisan megcsinálva, ugyanúgy tekercsrugó meg elasztomer belső mellett.
Manitou Axel.. 10 évesen is különb mozgása van, mint egy Recon Silver TK-nak.. Pedig az aztán egyszerű, mint egy bot, nem a drága kategória!
Divat lett a teleszkóp, ezért szépen megy fel az ára! Nézd meg a bringás fb csoportokban, milyen bringákat vesznek sokan városban villogni! Van itt pénz, őket le lehet húzni úgyis! Aki meg nem tud 160eFt-ot költeni, az le van tojva, kap XCT-t! Eltört a csuklóm egy bukkanóban, hála ennek a sz.rnak!!!!
Ez az XCT, XCM, XCR széria nem is lenne gáz, ha nem raknák bele fél millás gépekbe is! 50-60eFt teszkóvalue kategóriában még megértem, de egy KTM Peakban mi a sz.rt keres egy ilyen hulladék??? Csak a lehúzás megy mindenhol! Ezért vettem németből fillérekért egy rendes Marzo telót! Használt, de normális, ebben nincs műanyag!
Ismerem az Axel-t, csak jókat hallottam róla. Kivéve egy sráctól, akinek a teleszkópja elfosta magát. Ez mondjuk az ő hibája volt, mert karban kellett volna tartani, tiszta fekete olaj jött ki belőle.
Benne vagyok egy pár bringás csoportba, tudom mi ment régen is, most már nem nagyon követem őket :D Főleg a kerékpárőrültek (most már cycling club).
Nagyon sajnálom a csuklódat ;( Hogyan tört el? Elestél egy bukkanóban, és amiatt tört el a kezed?
Egyébként ezekkel az olcsó suntour-okkal csak az az egyetlen nagy gond, hogy műanyagból van a perselye, ami hamar kikopik, és utána kotyogni fog. A hervis-es kategória meg egy külön kategória...
Milyen marzo-t vettél, és mennyiért? Postaköltség mennyi volt?
Mert alsókategória. Ezért alsó kategóriás anyagokat használnak.
Egy Tourney szett sem XTR minőségű.
Akkor ne használj teleszkópot. Bizony láttam már merev villával maratonozni embereket... jó technika kell hozzá és óvatosság, figyelem.
Nekem most Rock Shox Rebám van. elégedett vagyok vele, jó villa. Azt hiszem Raidon van 40-50 körül, az sem rossz villa. nézz körül.
5.: Nem kell villa ツ
Suntour duro-t használok ✌ De már a duro-t sem gyártják x_x
Ha most kéne vennem újonnan teleszkópot, sr epicon vennék aliexpressről fillérekért, 150 dollár körül adják ❂◡❂
Nekem is van még durom a 26-os bicóban. Duro DJ-d. Nem rossz ... bár 2,5 kg és sokat állítani nem lehet rajta. A 29-es lockos Reba meg 1,5-1,6 kg :D
Suntour Epixon jó villa. Anno 29-nek majdnem Fox Fit4-et vettem de kényesebb meg nem volt rajta remote lock. az ,hogy 3 állásba állíthatom meg így meg úgy nem érdekelt. A levegőnyomást beállítóm, Visszaút csillapítást beállítom és kész. nekem ez kirly csak mozogjon szuperül. Reba tudja :)
Akkor leírom még egyszer!
Régen a Rock Shox, Manitou, hasonló gyártók megtudták csinálni minőségi anyagokból az alsó kategóriás villáikat is. Most miért nem?
Olyanok miatt nem, mint a 7-es. Hanyatt vágja magát attól, hogy 1,5 kg a teleszkópja, de egyébként jó esetben használja heti 20 kilométert.
Testbike-on is az ilyenek vinnyogtak néhány dekán. A Reba-dat is szervizelheted legalább 50 óránként, amúgy próbáld ki, hogy 3000 kilométert mész vele rendeltetés szerű használat mellett. Szét se lehet majd szedni, úgy összefog rohadni! Hiába van rajta akár enduro szimering, az is beenged valamennyi retket.
Régen ezt a problémát megtudták oldani egy gumiharanggal. Ma ilyet raknának egy villára, senki nem venné meg. A hétvégi bohócok számára csúnya lenne, a versenyzőknek meg ott vannak a szponzorok.
7.: Egyébként a duro visszaút csillapítását is lehet befolyásolni az olaj mennyiségével, és a viszkozitásával. Mielőtt megkérdeznéd, igen, próbáltam már felső kategóriás teleszkópot, és nem vagyok irigy, se nem sóher.
Egyszerűen csak az nem tetszik, hogy ha egy kis minőséget akarok (nem technikait, ilyen-olyan csillapítást), akkor már rögtön 100 ezret kell kicsengetni. Az epicon ugye más eset.
Meg miért kell a teljesen kezdőknek is a felső kategóriás villákat ajánlgatni? Mert mindenhol ez megy, nem lenne a suntour, szinte csak 50 ezer körül lehetne venni egy teleszkópot.
Mert ugye az rst még mindig nagyon rossz minőségű teleszkópokat gyárt.
Köszönöm kérdező. Ha minőségi alkatrészt akarsz fizesd ki. Régen sem volt filléres jó villa. A kerékpár technikai sport, ha nincs rá kereted akkor ne engem nézz le miatta. Én leírtam a véleményem. Igen nekem számít ,hogy a villa ne 2,5 hanem ,1,5 kg legyen. Nem nem évente 20 km-t megyek vele. Igen nekem ez sporteszköz, ezzel edzek, ezzel versenyzem. Igen magam dolgoztam meg azért ,hogy ilyen villám legyen.
10-20 ezerből nem, nem fogsz jó teleszkópot venni. Írtam neked javaslatot is... siralmas a válaszod, ne haragudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!