Az normális, hogy kattog a váltó 2/6-ban?
Bocsi, első rendes bringám, a régi az recsegett - ropogott mindenhol, ezért nem tudom mi a jó és mi a nem.
Hátsó váltó: SHIMANO TX-35
Első váltó: SHIMANO TX-51
Általában első 2-esben van, a hátsó 3-4-5 ben. Ha belelendülök egyenes kerékpárúton, és 6-osra váltok akkor már recseg. Ez így normális? vagy nincs jól beállítva? Váltogattam az elsővel is, de az lett a vége hogy kiestem teljesen a ritmusból, és nem akartam már erőltetni.
Ja és még valami. a lánc alatt ami van vékony váz, azon nagy cseppekben olajfoltok vannak. gondolom a láncról. Valami gond lehet vele?
1,5 hónapos bringa, de még csak 130 km van benne, az is csak rövid távokból, leghosszabb távom 25 km volt. croos bringa, kerékpárúton használom.
és még egy kérdés: néha előjön egy recsegő hang. nem tudtam még megfigyelni mikor, olyan mintha az első keréktől jönne, de lehet rosszul hallom. de most utoljára mikor jöttem vele már nagyon recsegett. de fogalmam sincs mi lehet. ha elviszem kerékpárszervizbe, azt sem tudom megmondani mi baja.
Normális hogy kattog 2/6-ban.
Az viszont nem normális, hogy 2/6-ban használod!
Tessék mindkét váltót a megfelelő tartományban használni és akkor nem fognak kattogni, nem fognak hamarabb tönkre menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!