Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Budapesten rollerrel közlekedé...

Budapesten rollerrel közlekedés mennyire életszerű?

Figyelt kérdés
úgy értem járdán lehet e rollerrel közlekedni? úgy alakult, hogy oda fogok iskolába járni, arra gondoltam, hogy az aréna plázában parkolnék és rollerrel mennék a gizella út-ra szabad a járdán közlekednem rollerrel?

2016. okt. 5. 20:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs szabályozva. Gyakorlatilag nyugodtan használhatod, amíg nem 30-al manőverező elektromos rollerről van szó.
2016. okt. 5. 20:54
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

A rollert a mai KRESZ nem tekinti járműnek.

Ha állati szigorúan vennénk az ilyen eszközök besorolását, akkor ezt gyakorlatilag forgalomban EGYÁLTALÁN nem szabadna használni. Járdán sem.

De ha kulturáltan, a gyalogosokat nem zavarva közlekedsz vele, akkor max azok fognak beléd kötni miatta, akik egy köztéri paddal is képesek összeveszni.

2016. okt. 6. 08:39
 3/4 Wadmalac ***** válasza:

Hozzátenném, de ez az én személyes véleményem, szerintem forgalomban olyan közlekedőeszközt, ami képes viszonylag nagy (futó tempót, mondjuk 20 km/h-t meghaladó) sebességre képes és NINCS rajta igazi effektív fékrendszer, nem szabadna forgalomba engedni.

Ez értendő a mindenféle hipermarketes foschfékes montikra is, amelyeknek műanyag fékkarjai, sörösdoboz-lemez fékpillangói és mozdíthatatlan fékbowdenei csak optikai tuningok, fékezni nem lehet vele.

2016. okt. 6. 08:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Oh, akkor az én rolleremet engednéd forgalomba, ez nem az olcsó kategória... csak Bp től valami megmagxarázhatatlan okból mindig rettegtem úgyhogy most mindenre ráparázok... azon a környéken ahová meg mennem kell csak párhuzamos parkolás van, azzal meg mindig hadilábon álltam :)
2016. okt. 6. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!